Viikonloppuraportti: Tappio Espoossa mutta voitto kotona
Julkaistu: 24.01.2022 12.49

Happeen liigamiehistö pelasi viikonvaihteessa kaksi ottelua - perjantaina käytiin Espoossa Oilersin vieraana ja sunnuntaina isännöitiin Tikkurilan Tiikereitä.

Oilers – Happee 21.1.2022 Tapiolan Urheiluhalli

Perjantain vierasreissu Espooseen ei mennyt suunnitelmien mukaan ja pisteet jäivät ansaitusti Oilersille. Huono laukausprosentti, helpot menetykset ja huolimattomuus olivat leimaavia tekijöitä ottelussa, ja Oilersin kaltainen joukkue käyttää tällaiset virheet hyväkseen.

Ensimmäinen erä sai kohtuu hyvän alun – molemmat joukkueet pitivät palloa vuorollaan ja puolustivat tiiviisti ja alun perusteella odotettavissa oli jälleen vähämaalinen ottelu. Ajassa 9:48 Hirvien pitkän pallonhallinnan päätteeksi Jonne Junkkarinen päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä, haastoi keskeltä ja ampui tarkan sijoituksen takakulmaan. Kyseessä oli Junkan toinen maali tällä kaudella. Oilers tasoitti pelin ajassa 14:00 upeasta vastahyökkäyksestä, joka lähti Hirvien huonosta pallonmenetyksestä keskialueella. Matias Veikkola tarjoili ja Heikki Iiskola viimeisteli. Erän loppuvaiheella Oilers siirtyi 2-1 johtoon pitkän ylivoimapyörityksen jälkeen, kun Tuomas Iiskola laittoi tarkan poikkisyötön Happeen av-neliön läpi ja Markus Markkola laukoi suoraan syötöstä. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin näistä lukemista, mutta tilastot näyttivät karumpaa puolta – laukaukset 4-12 Oilersille.

Toiseen erään lähdettiin petraamaan ja alkupuolisko olikin jämäkämpää pelaamista. Ajassa 33:02 Lassi Kotovaara löysi Matti Minkkisen keskeltä ja napakka laukaus painui Joonas Kaltiaisen vartioiman maalin perukoille. Tilanne 2-2. Erän loppuun Oilers sai kuitenkin hengen päälle ja huolimattomuudesta rokotettiin. Jesperi Lindforsilta hyvä katko ja kääntö Heikki Iiskolalle, joka löysi velipoikansa Tuomaksen takatolpilta ja todella nopeasta vastahyökkäyksestä peli 3-2:een. Erän viimeisellä minuutilla sattui lapsus omassa päässä ja lopulta Jami Mannisen mailan kautta pallo pomppi omaan maaliin. Toiselle erätauolle siirryttiin lukemista 4-2.

Kolmatta erää kuvasi hyvin, että Hirvet hallitsivat palloa, mutta vaarallisille maalipaikoille ei päästy. Kauempaakin yritettiin laukoa, mutta Oilersin peittopeli oli moitteetonta. Oilers pääsi kääntämään useasti ja taitava hyökkäys viimeisteli tappavan tehokkaasti. Ensin ajassa 54:52 Markus Markkola nousi vasemmasta laidasta ja napautti ranteella oikeaan yläkulmaan. Vain 8 sekuntia myöhemmin Kainulaisen veljekset löivät itsensä myös tehopisteille Justuksen ampuessa ja pallon pomppiessa onnekkaastikin Markus Laakson varusteista maaliin. Maalissa oli ratkaisun makua, mutta Hirvet lähtivät vielä yrittämään kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Laukauksia ei edelleenkään saatu maalille asti ja Santeri Lindfors viimeisteli lopulta Justus Kainulaisen syötöstä pelin loppulukemat 7-2 tyhjään maaliin.

Pisteitä ei Espoosta herunut ja reissu päättyi pitkään ja hiljaiseen kotimatkaan kohti Jyväskylää.

Happee – Tiikerit 23.1.2022 Jyväskylän Monitoimitalo

Sunnuntaina oli kasvojen pesun paikka, kun pettymyksen jälkeen lähdettiin pelaamaan kotikentälle Jyväskylän Monitoimitalolle. Vastaan asettui sarjataulukon hännillä oleva Tikkurilan Tiikerit. Valmennuksen viesti tähän otteluun oli selvä – nyt tarvitaan lisää asennetta ja taistelutahtoa tekemiseen. Ottelu oli selkeä parannus perjantaihin ja Hirvet olivat jämäkkä isäntä Tiikereille. Ensimmäiselle kympille iskettiin synkästi – Ajassa 6:12 Roni Laasonen ampui vasemmalta laidalta kantin takayläkulmaan. Tästä vain reilu minuutti, niin pelaavaan kokoonpanoon noussut Vertti Seppälä napautti liigauransa toisen maalinsa coast-to-coast tyyliin. 13 sekuntia myöhemmin Roni Laasonen pääsi tekemään maalin edustalta jo illan toisen maalinsa. Taululla 3-0. Tiikerit saivat kuitenkin pientä hallintaa aikaan ja ajassa 15:32 Valtteri Järnfors toimitti viivasta ja Miika Iskanius viimeisteli reboundin sisään kaventaen ottelun 3-1:een. Vajaa minuutti myöhemmin illan ykköstähti Vertti Seppälä takakarvasi pallon ja kun lapa on kuumana niin kannattaa ampua. Tarkalla laukauksella Vepyn illan toinen. Kyseessä oli Seppälän kolmas laukaus liigaurallaan ja kolmas maali! Ajassa 17:00 Tiikerit saivat käännettyä ja Aleksi Lindgren ampui hyvän laukauksen maalivahti Miko Hassisen jalan yli. Lukemissa 4-2 siirryttiin ensimmäiselle erätauolle.

Toinen erä oli taattua Hirvirytkettä. Ajassa 28:23 Eemil Ukkonen laukoi viivasta ja ikään kuin huomaamatta pallo löytyi verkon perukoilta. 35:09 Jami Manninen pääsi yrittämään rankkaria, mutta maalivahti Jens Beijar veti pidemmän korren tällä kertaa. Ajassa 37:07 nähtiin illan häikäisevin suoritus, kun Niko Laiti päätti 14 ottelun mittaisen maalittoman jaksonsa viimeistelemällä takatolpilta. Laitidon tuuletuksesta oli helppo päätellä, että kyllä maistui! Erän loppuun sattui ikävä tilanne, kun Kevin Starck ja Eppu Suhanto törmäsivät Happeen kenttäpuoliskolla ja Eppu jäi makaamaan maahan päätään pidellen. Tästä Tiikereiden pisteykköselle Starckille ottelurangaistus vaarallisesta pelistä ja Happee 5 minuutin ylivoimalle. Mikä tärkeintä, Eppu pystyi kuitenkin jatkamaan peliä tapahtuneen jälkeen. Toinen erä saateltiin loppuun ilman maaleja, Happeen pyörittäessä ylivoimaa.

Ylivoima valui hukkaan kolmannen erän alussa, mutta Hirvet jatkoivat hallintaa. Ajassa 45:17 Jonne Junkkarinen löysi Juuso Heikkisen takatolpilta ja Hessu viimeisteli ensimmäisen maalinsa loukkaantumisen jälkeen, kokemuksen tuomalla varmuudella. Ajassa 52:18 Ukkonen jyrähti Monnarilla ja kapteeni pamautti illan kovimman laukauksen vapaalyönnin seurauksena tolpan kautta sisään. Seuraavalla minuutilla Tiikerit saivat kavennuksen 8-3:een Roni Lehtimäen toimesta, nopeasta vastahyökkäyksestä. 10 sekuntia myöhemmin seurasi illan toinen ottelurangaistus, kun Arttu Pylväläinen kamppaili kulmassa Eemeli Horttanaisen kanssa ja Artun käsi osui Horttanaisen naamaan. Harmittoman näköinen tilanne, mutta Tiikerit saivat tästä 5 minuutin ylivoiman ottelun loppuun. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja ilman maalivahtia kavennusta hakeneet Tiikerit kaivoivat palloa omasta maalista ajassa 57:56 Ilmari Aarelan viimeistellessä loppulukemat tyhjiin. Summeri soi tilanteessa 9-3 ja Hirvet nappasivat vuoden ensimmäisen kotivoittonsa sunnuntai illan näytöksessä.

Lassi Kotovaara 0+1

Viikonloppu oli kaksijakoinen, mutta posin kautta mennään. Sunnuntain ottelu oli jämäkkä esitys ja tästä on hyvä jatkaa. Pelit jatkuvat jo tulevana keskiviikkona Hämeenlinnassa, Steelersin vieraana.