Valmennukseen iso vahvistus - Keke Matilainen mukaan liigamiehistön valmennustiimiin
Julkaistu: 19.04.2022 14.58

Valmennukseen iso vahvistus - Keke Matilainen mukaan liigamiehistön valmennustiimiin

Happeen liigamiehistö on vahvistunut pelaajiston osalta kevään mittaan ja nyt saadaan myös valmennuksen puolelle uusi nimi. Ja tämä on iso: Keke Matilainen vahvistaa Hirvien valmennusta pitkällä sopimuksella vuoteen 2028 saakka! Kokenut ja meritoitunut Matilainen tulee osaksi jo ennestään vahvaa valmennustiimiä: Tero Kotilainen (päävalmentaja), Ville Puro (maalivahtivalmentaja) ja Ville Vanttaja (fysiikkavalmentaja). Matilaisen sopimus starttaa heinäkuussa 2022 ja näin ollen hän on liigajoukkueen mukana jo ensi kaudesta 2022-23 lähtien.

"Fantastista saada juuri nimenomaan Keke yhdeksi tekijäksi lisää Happeeseen. Hän on meritoitunut, kokenut huippuvalmentaja. Hän tulee olemaan pitkällä sopimuksella äärimmäisen tärkeä resurssi meille F-liigajoukkueen lisäksi koko seuran huippuvalmennustoiminnassamme ja sen kehittämisessä. Kekellä on juuri sellaista osaamista laajalti, jota tarvitsemme tulevina vuosina, kun haluamme ottaa seuraavat askeleet pelaajien ja joukkueiden kehittämisessä kohti kansallista huippua." kommentoi päävalmentaja Tero Kotilainen.

Keijo "Keke" Matilainen, 50, on tehnyt pitkän ja menestyksekkään uran salibandyvalmentajana, sekä muissakin lajeissa. Portfolio on mittava: Keke on ollut salibandyssä mukana joko pelaajana tai valmentajana aina kutosdivarista miesten maajoukkueeseen saakka. Kilpaurheilutaustan omaava Matilainen on ollut salibandyn lisäksi mukana mm. jääkiekossa, jalkapallossa, jenkkifutiksessa, yleisurheilussa sekä hiihdossa. Huippusalibandyssä hän oli mukana vuosina 2006-2017, minkä jälkeen oli muutaman vuoden tauko ennen sopimusta Happeen kanssa. Seuratasolla Matilainen on ollut mukana mm. Leba -96:ssa, AC Hakissa, SSV:ssä ja viimeisimmäksi Classicissa. Palkintokaapista löytyy värisuora SM-mitaleista, kirkkaimpina kolme Suomenmestaruutta Classicin riveissä. Häneltä löytyy sekä huippuvalmentajatutkinto että ammattivalmentajatutkinto. Miesten maajoukkueessa Keke oli mukana vuosina 2008-2014. Kansainväliseltä tasolta häneltä löytyy myös värisuora mitaleista, ja kirkkaimpina maailmanmestaruudet 2008, 2010 ja 2016.

Miten Matilainen päätyi palaamaan takaisin huippusalibandyn pariin ja juuri Happeen valmennukseen?

- Syksyllä olin Amu Ahosen 50-vuotisjuhlissa Helsingissä, missä näin taas pitkästä aikaan paljon Suomen salibandyihmisiä - maajoukkuevalmentajia ynnä muita. Tämän pohjalta nousi kiinnostus takaisin huippusalibandyn pariin. Samoihin aikoihin avautui puolustusvoimissa työpaikka Jyväskylästä, minkä seurauksena olin yhteydessä Kaukon Petriin Happeessa. Kerroin kiinnostukseni olla mukana seuran toiminnassa ja käytiin keskusteluja Kaukon sekä päävalmentaja Tero Kotilaisen kanssa. Huomattiin, että ajatukset ja arvomaailmat kohtaavat todella hyvin, mikä olikin merkittävä tekijä sopimuksen syntyyn. Happee on ollut aina innostava sekä haastava vierasvastustaja ja koin, että joukkue on todella potentiaalinen tällä hetkellä. Seurassa tehdään loistavaa työtä junioripuolella, mistä kasvaa koko ajan uusia lupaavia nuoria miehiä kohti miesten F-Liigaa ja näin saadaan jatkumoa kohti menestystä. Uusi työmaa innostaa ja pitkää juttua tässä ollaan yhdessä rakentamassa. Vuoteen 2028 asti valmennan Happeessa ja tämän jälkeen tarkoituksena on jäädä eläkkeelle.

Valmennuksen roolijako tulee olemaan myös selkeä:

- Aika selkä jako tehtiin, eli Tero on päävalmentaja ja minä valmentaja. Sparrataan toisiamme ja kehitetään yhdessä toimintaa eteenpäin. Meillä on hyvä valmennustiimi, jossa pyrimme auttamaan toinen toisiamme ja keskustelemaan paljon asioista, millä viedään joukkuetta sekä koko seuraa eteenpäin. Nöyryyden ja pitkäjänteisen työn kautta päästään varmasti tavoitteisiimme ja siinä ei voi tarpeeksi korostaa seuran pelaajapolun, ja sen laadun, merkitystä. Koen, että pystyn kokemukseni kautta tuomaan vaatimustasoa jokapäiväiseen tekemiseen sekä auttamaan yksittäisiä pelaajia hyvin laajasti eri tavoin - Aina lajiasioista fysiikkapuoleen sekä myös henkiseen puoleen.

Matilainen itse on seurajohdon tavoin todella innoissaan tulevasta:

-Valmentamisen suola on se, että koskaan ei tule olemaan täysin valmis vaan aina pystyy kehittämään itseään ja sitä kautta joukkuetta. Nahka luodaan jälleen uudelleen ja kova into on aloittaa hommat taas huippusalibandyn parissa, ja juuri Happeessa.

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ