Classic överlägsen hemma mot Happee
Julkaistu: 04.12.2017 00.00

Classic överlägsen hemma mot Happee

Happee mötte Classic borta i onsdags. Serieledaren visade sin styrka och gav älgarna en riktig show.

Inledningsperioden bjöd på jämnt och noggrant spel. Båda lagen dominerade långa perioder men farliga målchanser var inte många. Classic lyckades ändå göra två mål. Först Sami Johansson sköt 1-0 på power play. Sedan tog Lassi Vänttinen hemmalaget till två måls ledning. Han placerade bollen exakt i bakre hörnet efter en lyckad kontring i slutet av första perioden.

Happee startade andra perioden lite piggare och lyckades bygga några vassa målchanser. Lasse Toriseva höll Classic-målet rent och Classic avgjorde matchen i andra halvan av andra perioden med sex raka mål.

Tredje perioden var bara kosmetik. Veli-Matti Hynynen gav bortalaget lite tröst med två mål men hemmalaget svarade också med två mål och matchen slutade med sorgliga siffror 10-2 för hemmalaget.

Bästa lirarna i matchen kom naturligtvis från hemmalaget. Lassi Vänttinen och Aaro Helin med två mål och assist och Krister Savonen med mål och två assist. Veli-Matti Hynynen sköt två mål för bortalaget.

Försvararen Eemil Ukkonen var såklart besviken och fundersam efter matchen.

- Det gick ju inte precis som vi hade planerat. Vi skapade visst några målchanser men de skapade många mer och lyckades också bra från dem. I helhet var vi några steg efter hela tiden, slutar Ukkonen.

Huvudtränaren Mikko Lehto tycker att Happee lämnade kulan i pipan:

- Vi gjorde en sorglig prestation i kväll. Vi var blyga i inledningsperioden och vi fick inte spelet igång, särskilt inte med bollen. Andra perioden startade lite bättre, men vårt försvar sjönk ihop totalt och matchen var avgjord. Tredje perioden var enbart kosmetik. Jag vet att vi kan spela bättre, men den här matchen visade oss våra svaga punkter, som vi måste förbättra på, slutar Lehto.

Nästa match är borta mot Steelers redan på söndagen 3.12. och nästa hemmamatch är på tisdagen 5.12. Då firar Happee Finlands 100. födelsedag med att möta SB Welhot i en jubileumsmatch.

Highlights


Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ