Viikonloppuennakko - Perjantaina Mosalla ja sunnuntaina Hirviteatterissa
MIEHET F-LIIGAJulkaistu: 23.11.2023 14.00

Viikonloppuennakko - Perjantaina Mosalla ja sunnuntaina Hirviteatterissa

Myös tämän viikonlopun aikana on Hirvilaumalla luvassa kaksi kamppailua, eli jälleen on sauma kerryttää pistepottia ja ottaa askeleita kohti sarjan kärkipäätä. Perjantaina matkustetaan legendaariselle Mosahallille EräViikinkien vieraaksi, ja sunnuntaina päästään puolestaan valloittamaan Jyväskylän Monitoimitalo, kun Pohjois-Suomen salibandy-ylpeys OLS saapuu vierailulle.

ENNAKKOLIPUT HIRVITEATTERIIN


EräViikingit - Happee pe 24.11. klo 18.30. Mosahalli, Helsinki

F-Liigan nopeimman bussikuskin koneet eivät kerkeä edes viiletä, kun taas painetaan reissun päälle! EräViikingit on ainoa joukkue, jota ei vielä tällä kaudella olla sarjassa kohdattu, mutta perjantaina tähän saadaan muutos. Sarjataulukon viimeiselle sijalle painunut ErVi on onnistunut ottamaan tällä kaudella kaksi voittoa. Ensimmäinen FBC Turusta jykevästi 2-7 ja toinen rutiinilla Classicista 5-9. Vakavasti ottaen ErVin voitto Classicista oli toistaiseksi tämän kauden isoin jymypaukku ja stadilaiset osoittivatkin, että yksittäisessä ottelussa pystyy tapahtumaan ihan mitä vaan. Hirvilauma onkin kovan paikan edessä, sillä ennakkosuosikin asemassa peliin lähteminen on ollut lähes poikkeuksetta haastavampaa tällä kaudella.

Viime kesän F-liiga Draftin kakkosvaraus Simon Stransky on napannut suurimman tulosvastuun ErVin joukkueesta heti tulokaskaudellaan. Tshekkiläinen on iskenyt 14 ensimmäiseen liigaotteluunsa mukavat 10+13=23 tehopistettä. Tshekkiläiset ovatkin olleet kovaa valuuttaa sinimustassa, sillä myös Matej Penicka on painellut pinna-per-peli tahdissa (14. 8+6=14) debyyttikaudellaan ja maalinsuulta löytyy vakuuttavia väläytyksiä näyttänyt Lukas Kriz. Tshekki-pojat tulee ympyröidä EräViikinkien rosterista, mutta vielä paksummalla tussilla tullaan merkkaamaan ex-hirvet Ilmari Aarela ja Tommi Wiander. Viisi kautta Happeessa pelanneella Immulla on ainakin extra-latausta Mosan perjantai-illassa, se on varma. Tuleeks sitä rahaa?!

Edellinen kohtaaminen: 7.2.2023 EräViikingit - Happee 1-8
Sijoitus sarjataulukossa: EräViikingit 12. (2-0-0-12). Happee 7. (5-2-2-4)
Parhaat pistemiehet: EräViikingit, Simon Stransky (14. 10+13=23). Happee, Markus Salmi (12. 10+11=21)
Ylivoima: EräViikingit 54,8%. Happee 41,9%
Alivoima: EräViikingit 48,1%. Happee 62,5%


Happee - OLS su 26.11. klo 17.00. Jyväskylän Monitoimitalo

Sunnuntaina alkuillasta on vuorossa kauden toinen kamppailu Oulun Luistinseuraa, eli tuttavallisemmin OLSia vastaan. Sarjataulukossa Happeen yläpuolella viidentenä majaileva OLS on ollut pirteä alkukaudesta ja se on onnistunut raapimaan pinnoja 1,5 keskiarvolla. Pohjoisen puhurin alle on tällä kaudella jäänyt EräViikingit kahdesti, LASB, Indians, Jymy, FBC Turku ja kertaalleen myös Happee. Oulun reissu lokakuun alussa katkaisi Happeen 13 vuoden voittoputken OLSista, kun kotijoukkue yllätti Happeen bussijalat, lopputuloksena 10-5. Kotiedun merkitys nousee tässä kohdin vahvasti esille, mutta valmistautuminen tulee joka tapauksessa olla tiptop sunnuntainakin.

Muutama yksilö on noussut eritoten esille OLSin rosterista tällä kaudella. Viime kauden parhaaksi tulokkaaksi valittu Luukas Hyvärinen on vain kiristänyt tahtia, ja tällä hetkellä 15. otteluun rightin hyökkääjällä on kasassa 15 maalia ja 12 syöttäriä siihen päälle. Kapteeni Olli Kinnunen on myös johtanut esimerkillä ja pelaa tällä hetkellä uransa tehokkainta salibandyä (15. 13+9=22). Kolmas merkille pantava nimi on Joona Karjula, joka on toki kunnostautunut tehopisteissäkin (15. 7+6=13), mutta suurimman huomion ovat saaneet miehen värikkäät pelihanskat ja jopa tyylikkään ärsyttävät tuuletukset. Mielenkiintoisia nimiä ja ennen kaikkea mielenkiintoinen matsi luvassa. 13 vuoden voittoputkesta huolimatta ei OLS ole koskaan ollut Hirville kovin mieluisa vastus ja panokset sarjataulukonkin suhteen ovat merkittävät.

Edellinen kohtaaminen: 9.10.2023 OLS - Happee 10-5
Sijoitus sarjataulukossa: Happee 7. (5-2-2-4). OLS 5. (6-1-2-6)
Parhaat pistemiehet: Happee, Markus Salmi (12. 10+11=21). OLS, Luukas Hyvärinen (15. 15+12=27)
Ylivoima: Happee 41,9%. OLS 40,0%
Alivoima: Happee 62,5%. OLS 60,7%


Pelaajakommentit - Kasper Tähkä

"Helmee päästä jätkien kaa perjantaina isolle kirkolle pelaamaa tuhatpäiselle Mosanmäelle. Ei muuta ku kaasu pohjaan ja tehään fuusiolle ilta hankalaks. Kuus pistettä tarjolla viikonlopusta ja elintärkeitä sellasia. Nälkä kasvaa syödessä. Jos oman pään putiikki on kiinni, ni mä väitän että tehään sekä perjantaina että sunnuntaina tosi paljon maaleja, en siis minä tee, mutta joukkueena!💪🏼"

Valmentajan kommentit - Iivo Pantzar

"Meidän pelin perustaso on kehittynyt viime viikkoina paljon, mutta haasteita on ollut pelin läpiviennin kanssa. Nyt lähdetään hakemaan tasapainoisempia 60 minuuttisia. Tuon tavoitteen toteutuessa meillä on erittäin hyvä mahdollisuus kerätä viikonloppuna myös lisää sarjapisteitä."


Otteluennakon ja Hirviteatterin kahvit tarjoaa Unison Coffee!

Kuva: Iina Kautto

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ