Otteluennakko: Kausi käyntiin Hirviteatterissa!
Julkaistu: 14.09.2023 18.30

Otteluennakko: Kausi käyntiin Hirviteatterissa!

Sitten mennään taas! Nälkäinen ja latautunut Hirvilauma aloittaa F-Liiga kauden 2023-24 tänä perjantaina Jyväskylän Monitoimitalolla klo 18.30. Vastaan astelee viime kauden avausottelun tavoin Lahen ylpeys LASB. Viisi kuukautta sitten päätettiin edellinen kausi pronssiottelun pettymykseen ja nyt on aika lähteä rakentamaan uutta tarinaa. Hypätkää Hirvirytkeen mukaan ja tehdään tästä kaudesta yhdessä ikimuistoinen!

ENNAKKOLIPUT HIRVITEATTERIIN


Happee lähtee kauteen melko erilaisista lähtökohdista kuin vuosi sitten. Edellisellä kaudella pelaajistossa oli tapahtunut iso määrä muutoksia, kun taas tähän kauteen lähdettäessä runko on hyvin pitkälle samanlainen. Esimerkiksi viime kauden 10 kovinta tehomiestä pukevat edelleen Hirvipaitaa päällensä. Stefan Hutzli ja Joel Lahti ovat täsmävahvistuksia jo ennestään vahvaan ryhmään. Viime kaudella otettiin steppi eteenpäin, kun pelattiin pitkästä aikaa välierissä ja nyt joukkue on taas vuoden kokeneempi ja hitsaantuneempi yhteen. Nälkä kasvaa syödessä.

LASB aloittaa kautensa myös ilman sen suurempia muutoksia viime kaudesta. Ehkä merkittävimpänä muutoksena F-Liigan komeimmat viikset omaava Tino Nivala palasi Sveitsistä takaisin oranssiin. Viime kaudella pudotuspelipaikasta kalkkiviivoille asti taistellut nuori lahtelaisryhmä lähtee varmasti tavoittelemaan tällä kaudella paluuta jatkopeleihin. Viime kaudella liiga oli poikkeuksellisen tiukka ja LASB varmasti tietää, että jokainen alkukaudellakin kerätty piste voi olla merkittävä, kun lähestytään maaliskuuta.

LASB on ollut viime kausilla melkoinen kiusankappale Happeelle. Ennakkoasetelmien perusteella Happee on aina ollut selvä ennakkosuosikki, mutta LASB on onnistunut yllättämään ja raapimaan pisteitä. Tai voiko enää edes yllätyksestä puhua, kun aina se on se sama vanha LASB, joka aiheuttaa harmaita hiuksia Hirvilaumalle. Viime kaudella keskinäiset ottelut menivät kuitenkin otteluvoitoin 3-0 (10-5, 4-3 VL, 13-6) Happeelle, joten alkaako LASB-kirous murtumaan nykyisellä rosterilla?

Kauden avauspeliin pelaajistosta on nostettava luonnollisesti esille edellisen kauden kovimmat pörssimiehet. Ankkalinnan pojat Markus Salmi, Kaapo Siekkinen ja Niko Laiti ovat huhujen mukaan kesän aikana opetelleet uusia kikkoja ja Jami Manninen luottaa edelleen kokemukseen ja tuliseen lämäriin. LASBin puolelta viime kaudella kovimmat tehot mättivät Niko Einiö, Tatu Havula ja Joonatan Surakka. Heistä Einiö on ilmeisesti sivussa alkukauden loukkaantumisen vuoksi. Viime kaudella tehopisteiden valossa vaisumman kauden pelannut Tiitus Salokangas on myös sellainen pelaaja LASBista, jota kannattaa pitää silmällä. Nähdäänkö kauden avauksessa golf-kavereiden match-up maalinsuulla Pietari Jääskeläisen ja Pasi Järvisen kesken?

Huomenna mennään vihdoinkin, nähdään Hirviteatterissa!

Edellinen kohtaaminen: 28.1.2023 Happee - LASB 13-6
Viime kauden sijoitus (runkosarja): Happee 3. (20-5-3-5). LASB 9. (4-5-5-19)
Viime kauden parhaat pistemiehet (koko kausi): Happee, Jami Manninen (41. 29+30=59). LASB, Niko Einiö (33. 25+5=30)


Pelaajakommentit - Kaapo Siekkinen

"Kyllä tässä aika odottavaiset fiilikset on jo! Kesä meni tosi nopeesti ja taas päästään pelaamaan pisteistä nii mikäs sen parempaa! Pre-season oli vähä rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta nyt rupee ukot olemaan kunnossa ja tekeminen reeneissä ollut keskittynyttä ja määrätietoista. Lasbista saadaan hyvä testi heti tähän sarjan alkuun. He ovat olleet vähä peikko meille aikasempina kausina niin nyt vaatiii meiltä hyvän latauksen ja ehjän esityksen, että pisteet jää Hirviteatteriin."

Valmentajan kommentit - Tero Kotilainen

"Hienoa päästä taas aloittamaan kausi kotona Hirviteatterissa Suomen parhaan salibandyn kotiyleisön edessä. Vastustaja LASB on ollut monen vuoden ajan viheliäinen ja yllätysvalmis vastustaja monille joukkueille, joten oikealla tavalla valmis pitää olla perjantaina, kun pitkästä aikaa pisteistä aletaan taistelemaan."


Otteluennakon ja Hirviteatterin kahvit tarjoaa Unison Coffee

Kuva: Esa Jokinen

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ