Kiitos Juuso Heikkinen!
Julkaistu: 21.04.2023 18.00

Kiitos Juuso Heikkinen!

Happee-legenda Juuso Heikkinen ilmoitti tämän kauden viimeisen ottelun päätteeksi, että pelaajaura ei tule liigatasolla jatkumaan ja näin ollen yksi kaikkien aikojen Happee-urista tulee päätökseen. Heikkinen on pelannut salibandya liigatasolla 16 kauden ajan, kaikki Hirvipaidassa. Otteluita on kertynyt yhteensä runkosarjassa 393, ja pudotuspeleissä 105. Tehopisteitä uralla kertyi yhteensä 258+151=409 runkosarjassa ja 57+38=95 pudotuspeleissä.

Juuso Heikkinen, 33, on pelannut poikkeuksellisen pitkän salibandyuran edustaen koko uransa ajan vain yhtä seuraa. Puhutaan todellisesta Happee-ikonista. Heikkinen on kaikkien aikojen Happee-tilastoissa pelatuissa otteluissa toisena, maaleissa jaetulla kakkossijalla ja pisteissä neljäntenä. Palkintokaapista löytyy yksi Suomenmestaruus, kaksi hopeaa ja yksi pronssi. Heikkinen on ollut myös voittamassa Suomen Cupin mestaruuden kahdesti. Tehopisteiden valossa parhaan kautensa "Hessu" pelasi 2011-12, kun hyökkääjä nakutteli 28 maalia ja 20 syöttöpistettä 26 otteluun. Yli 30 pisteen kausia kertyi yhteensä 6 kappaletta.


"Halusin näin uran jälkeen kirjoittaa vähän kiitoksia ja omia ajatuksia urastani ja päätökseen johtaneista syistä.

Päätös lopettamisesta on jo muutaman vuoden ollut mietteissä, mutta nyt viime jouluna kärsimäni selkävamma teki päätöksen puolestani. En enää halunnut yrittää jaksaa raapia itseäni kasaan. Päätökseni sain tehdä rauhassa itse ja perheeni oli tukenani, oli päätökseni mikä tahansa. En tule varmastikaan katoamaan kokonaan sählyn parista, mutta nyt on hyvä huilata ja olla perheen kanssa.

Koen että saavutin sählyn parissa paljon. Vaikka nuorena unelmoin että minusta tulee maailman paras pelaaja, sinne maailman huipulle minulla eivät rahkeet riittäneet. Silti olen iloinen siitä, että sain 16 vuotta pelata liigassa ja olla osa menestyvää seuraa. Missään vaiheessa minua ei ole kiinnostunut pelata missään muualla kuin täällä. Happee tarjosi minulle sen, mitä rahalla ei saa.

Ensimmäiseksi haluan kiittää Kristaa, joka on tässä ollut vierelläni viimeiset 10 vuotta urastani. Hän on pitänyt kotia pystyssä ja hoitanut Liiaa ja Jerriä kotona, kun olen ollut pelaamassa, treenaamassa ja muissa joukkueen tapahtumissa. Aina ei ole ollut helppoa järjestellä arkea, mutta yhdessä me siihen pystyimme.

Vanhempani Aira ja Raimo ovat olleet mukana lapsuudesta asti kyyditsemässä minua joka paikkaan. Junnuna 25 kilometrin treenimatkat Vaajakoskelle Saviolta olivat arkipäivää, mutta missään vaiheessa ei valitusta kuulunut. Raimon kanssa juttelemme jokaisen pelin jälkeen. Ilman näitä henkilöitä ja heidän tukeansa arjessa, en tuskin koskaan olisi saavuttanut tätä tasoa urheilullisella urallani.

Valmentajat:

- Tuomo Kääriäinen ja Markku Ahila

Ensimmäiset valmentajat FC Vaajakoskella. Te onnistuitte innostamaan nuoren pojan lajiin mukaan. Tuomo opetti taktiset perusasiat ja Markku asetti vaatimustason todella korkealle harjoittelun suhteen. Harvempi koutsi on niin kovaa laittanut minua treenaamaan kuin sinä Markku. Te teitte pohjatyön sille, että tuosta FCV 89/90 jengistä niin moni (6 kpl) liigaan nousi. En jaksa uskoa että kysymyksessä olisi vain Vaajakosken vedestä tai muusta.

- Seppo Pulkkinen, Mikko Lehto ja Jyri Korsman

Te olitte valmentajat jotka nostivat Happeen suuruuteen pohjamudista. Kaikilla teillä on suuri vaikutus minuun ja olette tukeneet jokainen omalla tyylillään minua. Olen kiitollinen avusta mitä teiltä sain omalle uralle.

- Tero Kotilainen

Sinä olit se viimeinen valmentaja jonka alaisuudessa sain pelata. Se on Tero loppu nyt, vaikka haluaisitkin että jatkaisin. Paljon toit uutta Happeeseen ja monen vuoden työllä sait rakennettua hienon joukkueen ja tällä kaudella otettiin yksi steppi eteenpäin jo. Sinä pystyt viemään tämän homman maaliin asti vielä.

Lisäksi sain sählyn parissa loputtoman määrän ystäviä pelikavereista. Zäki, Velsa, Petso, Lahi, Täntö, Kune, Jami, Pave, Junka, Tikka, Jallu, Brenda, Immu, Eppu, Hullu, Åsten… Listaa voisi jatkaa pitkästi vielä!

Loppuun haluan vielä kiittää Hirviteatteria, joka on paras paikka ikinä.

Turha koittaa, Hessu voittaa!!!"

- Juuso Heikkinen #21


Kiitos Hessu lukemattomista muistoista, mitä olet antanut seurallemme ja koko Hirviyhteisölle. Olet todellinen legenda. Heikkisen mittavaa peliuraa tullaan muistelemaan lähitulevaisuudessa lisää.

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ