Otteluennakko - Perjantaina taistellaan pronssista!
Julkaistu: 12.04.2023 11.53

Otteluennakko - Perjantaina taistellaan pronssista!

Hirvilauman matka katkesi viime perjantaina välieräsarjassa TPS:ää vastaan, mutta pelit eivät suinkaan ole ohi. Tänä perjantaina taistellaan sarvet terävinä pronssimitalista Esport Oilersia vastaan klo 18.30 Jyväskylän Monitoimitalolla. Kauden viimeinen ottelu ja panokset ovat korkealla, edellisestä Happeen mitalista on vierähtänyt aikaa 5 pitkää vuotta. Ennakkoliput menevät kovaa vauhtia kaupaksi, joten kannattaa varata paikkansa Hirviteatterista:

ENNAKKOLIPUT HIRVITEATTERIIN


Happeen vastustajaksi pronssiotteluun astelee runkosarjan viidentenä ollut Esport Oilers. Oilersin pudotuspelit ovat olleet tunteiden vuoristorataa, sillä espoolaiset iskivät todella synkästi avauskierroksella ja tiputtivat hallitsevan mestari Classicin puolivälierissä suoraan otteluvoitoin 4-0. Tässä vaiheessa Oilersista povattiin jopa mestarisuosikkia, mutta välieräsarja KrP:tä vastaan muistutti hyvin pitkälle toista välieräsarjaa TPS-Happee. Tiukoista väännöistä huolimatta sarja suoraan 4-0 ja näin molemmat pronssista kamppailevat joukkueet lähtevät taistoon suuresta pettymyksestä. Perjantain ottelussa mitataan nimenomaan sitä, kuinka hyvin tästä on palauduttu ja toisaalta kuinka paljon joukkueet haluavat voittaa pronssin.

Happeen edellinen mitali on vuodelta 2018, kun joukkue hävisi superfinaalin Classicille ja kauden päättyessä näin hopeisiin mitaleihin. Tämän jälkeen kaudet ovat päättyneet aina jo puolivälieriin. Nykyisestä Happeen rosterista aikuisten SM-mitaleita ovat saavuttaneet ainoastaan Jonne Junkkarinen, Jami Manninen, Juuso Heikkinen, Lassi Kotovaara, Pietari Jääskeläinen, Markus Laakso ja Roni Laasonen. Näin ollen iso osa Happeen miehistöstä ovat sellaisia, jotka lähtevät hakemaan ensimmäistä mitaliaan. Halua löytyy varmasti ja tämä tulee kääntää voimavaraksi perjantaina. Yhteensä Happee on saavuttanut seurahistoriassa 7 mitalia - 1 kulta, 3 hopeaa ja 3 pronssia.

"Välierien pettymys sulateltu ja hyvillä fiiliksillä tulevaan pronssipeliin. Harvalla tässä jengissä palkintokaapista mitalia löytyy niin perjantaina nähdään varmasti nälkäinen ja voitontahtoinen Hirvilauma! Vielä kerran All in!" kommentoi varakapteeni Eppu Suhanto.

Oilersin pumpusta mitalisteja löytyy enemmän. Espoolaiset olivat toissakaudella finaaleissa, joista käteen jäi hopeiset mitalit. Viime kaudella joukkue nappasi puolestaan pronssia, joten isolla osalla Öljymiehistä löytyy palkintokaapista parikin mitalia. Näin ollen kotijoukkueella on pieni "nälkäetu" perjantaina. Yhteensä Oilersilla on mitaleita 13 - 4 kultaa, 5 hopeaa ja 4 pronssia.

Kausi on ollut historiallisen pitkä, pelimäärien kasvettua, ja näin ollen varmasti molemmat joukkueet ovat kärsineet isommista ja pienemmistä loukkaantumisista. Onkin vaikea arvioida, millaisilla rostereilla joukkueet lähtevät perjantaina pelaamaan. Pienistä loukeista kärsineet pelaajat on todennäköisesti saatu parsittua kasaan viikon lepotauon aikana, mutta luonnollisesti pudotuspeleissä ei ole tietoa, minkä suuruisista vammoista on ollut kyse. Oilersin miehistöstä nostettakoon esille etenkin puolivälierissä älyttömässä liekissä ollut ykköskenttä: Astala-J.Kainulainen-H.Iiskola hyökkäyskolmikko, alakerrassaan Veikkola ja Suomela. Tämä kentällinen kaatoi käytännössä yksin Classicin iskemällä lähes kaikki Oilersin maalit. Tahti hiipui hieman välierissä, osittain poissaoloistakin johtuen, mutta kärkihevosten Aaro Astalan (7. 10+12=22) ja Justus Kainulaisen (8. 16+4=20) pudotuspelitehot puhuvat puolestaan. Tulivoima on todella kova Oilersilla ja helppo peli ei tule olemaan perjantaina.

Myös Happeella oli isoja poissaoloja välierissä ja näin ollen kentälliset ovat eläneet melko paljonkin pudotuspeleissä. Suurinta tulosvastuuta on kantanut viime vuoden pudotuspelien tavoin Markus Salmi, joka on tehnyt 9 otteluun tehot 6+6=12. Tutkapari Niko Laiti on kompannut 5+5=10 tehoilla ja kokenut Jami Manninen puolestaan 7 otteluun tehot 5+4=9 (Jamilta jäi väliin 2 viimeistä välieräpeliä). Jonne Junkkarinen on johtanut joukkojaan parhaalla tehotilastolla +7. Markus Laakso on ollut tasaisen varma maalillaan ja antanut joukkueelle mahdollisuudet voittaa joka ilta. Makken torjuntaprosentti 77,05% on pudotuspelien toisiksi paras ykkösmaalivahdeista, edellään vain TPS:n Oskari Fälden (83,46%).

Happeen mentaliteetti on selvä: Pronssimitalia todellakin halutaan ja Hirvilauma tulee lyömään vielä kerran kaiken likoon kotiyleisön edessä perjantaina. Suomen parasta kotiyleisöä tarvitaan toden teolla, eiköhän vietetä vielä kerran tällä kaudella upea ilta Hirviteatterissa ja napataan mitali kotiin yhdessä - Tervetuloa Hirviteatteriin!


Tilastoja

Runkosarjasijoitus: Happee 3. (20-5-3-5). Oilers 5. (19-3-4-7).
Tehdyt maalit - päästetyt maalit: Happee 38-36. Oilers 49-57
Parhaat pistemiehet runkosarjassa: Happee, Kaapo Siekkinen (33. 34+13=47). Oilers, Heikki Iiskola (31. 34+33=67)
Parhaat pistemiehet pudotuspeleissä: Happee, Markus Salmi (9. 6+6=12). Oilers, Aaro Astala (7. 10+12=22)

Runkosarjakohtaamiset:
21.10.22 Oilers-Happee 10-5
15.1.23 Happee-Oilers 6-5 (VL)
12.2.23 Happee-Oilers 3-4

Erikoistilanteet pudotuspeleissä:
Happee YV 16,7% (8.)
Oilers YV 60,0% (1.)
Happee AV 53,8% (4.)
Oilers AV 57,1% (3.)

Kuva: Iina Kautto

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ