Viikonloppuennakko - Kaksi kovaa kamppailua edessä
Julkaistu: 10.01.2023 11.49

Viikonloppuennakko - Kaksi kovaa kamppailua edessä

Kausi etenee nousujohteisesti ja runkosarjan kolmantena olevalla Hirvilaumalla on edessään kaksi isoa haastetta viikonloppuna. Lauantaina matkataan Turkuun ja isketään runkosarjan piikkipaikalla olevaa TPS:ää vastaan. Vuorokausi myöhemmin pelataan kotikentällä Hirviteatterissa ja vastassa silloin Esport Oilers. Todella mehukkaat ottelut ja isoja sarjapisteitä jaossa.

ENNAKKOLIPUT HIRVITEATTERIIN


TPS - Happee 14.1. klo 18.30. Kupittaan palloiluhalli, Turku

Syyskautta dominoinut TPS on Happeelle erittäin tuttu vastustaja viime vuosilta. Viime kauden playoffeja ja pitkää kotimatkaa Kupittaalta ei ole unohdettu ja tämä tulee varmasti näkymään lauantain koitoksessa. TPS:n vire ei ole ollut aivan samanlaista ilotulitusta kuin alkukaudesta, mutta vahvaa tekeminen on ehdottomasti. Koko kaudella vain 3 kertaa hävinnyt turkulaisryhmä on päästänyt sarjassa vähiten maaleja (70 maalia 19 otteluun), mutta tehtyjen maalien sarake on hiipunut ja tällä hetkellä se on vasta viidenneksi tehokkain joukkue (124 tehtyä maalia). Erikoistilanteet ovat TPS:n vahvuus, sillä ylivoima on sarjan toiseksi parasta (45,5%) ja alivoima parasta (77,4%).

Happee on päästetyissä maaleissa juuri TPS:n jälkeen sarjan toiseksi paras joukkue (87 päästettyä 20 otteluun), vaikka alivoimapelaaminen on ollut viime otteluissa heikommalla tasolla (AV 59,5%). Tehdyissä maaleissa ollaan edellä kahdella osumalla ja ylivoimat ovat yhtä tehokkaita. Tilastoja katsomalla molemmat joukkueet osaavat iskeä maaleja hyvin, mutta puolustaa omaa maaliaan vielä paremmin. Turun illassa saatetaankin siis hyvin nähdä todella tarkka puolustustaistelu, eikä maaleilla välttämättä mässäillä.

TPS-ryhmästä tulee pistää erikoistarkkailuun ehdottomasti kaksi nimeä ylitse muiden: Miko Kailiala ja Mikko Hautaniemi. Maalipörssissä sijoilla 1 ja 2 majaileva kaksikko osaa iskeä maaleja jopa vähän vaarattomimmista paikoista ja molemmat ovat myös kovia vääntäjiä kaksinkamppailuissa. Etenkin Hautaniemen kanssa saadaan olla varuillaan oman maalin edessä, missä hän on jopa ärsyttävän vahva.

Happee on edelleen ainoa joukkue, joka on voittanut tällä kaudella TPS:n varsinaisella peliajalla. Se tapahtui marraskuussa Hirviteatterissa, jossa pöllytettiin rajusti 7-2 lukemat taululle. Tuossa ottelussa onnistumisia tuli laajalla rintamalla, mutta ykköstähtenä hääräsi Arttu Pylväläinen iskemällä kaksi kaunista maalia. Onko jälleen luvassa Arttu-show Tepsiä vastaan?

Edellinen kohtaaminen: 20.11.2022 Happee - TPS 7-2
Sijoitus F-Liigassa: TPS 1. (14-2-2-1). Happee 3. (11-3-3-3)
Erikoistilanteet: Ylivoimat 45,5% (TPS) ja 45,0% (Happee). Alivoimat 77,4% (TPS) ja 59,5% (Happee)
Tehdyt maalit - päästetyt maalit: TPS 124-70. Happee 126-87.
Parhaat pistemiehet: TPS, Miko Kailiala (19. 32+10=42). Happee, Kaapo Siekkinen (20. 23+9=32).


Happee - Oilers 15.1. klo 18.30. Jyväskylän monitoimitalo

Vuoden ensimmäinen kotiottelu rytkitään Esport Oilersia vastaan sunnuntai-iltana! Palautumisaika on lyhyt, sillä Turusta saavutaan kotiin vasta puolen yön jälkeen, joten nyt mitataan todella myös joukkueen kykyä palautua fyysisestä rasituksesta. Hyvä asia on se, että tämä antaa oivaa oppia tulevia playoffeja ajatellen, jolloin pelataan myös tiiviiseen tahtiin.

Oilersin kausi on odotuksiin nähden mennyt alakanttiin ja hetkeen ei espoolaisryhmää olla nähty sarjataulukossa näin alhaalla (6.). Pistekeskiarvo on 1,8 ja 20 pelaamastaan ottelustaan he ovat hävinneet jopa 8 (5 suoraan, 3 jatkoajalla). Joulutauolle Öljymiehet astelivat 3 ottelun tappioputkessa ja palasivat sieltä nappaamalla nihkeän jatkoaikavoiton EräViikingeistä. Joukkueen potentiaalin tietäen on aika oletettavaa, että kurssi tulee vielä kääntymään, eikä Oilersia tule ottaa todellakaan heppoisesti vastaan sunnuntaina. Täytyy myös muistaa, että edellinen kamppailu Happeen ja Oilersin välillä päättyi Tapiolassa Oilersin 10-5 voittoon. Tuo on edelleen yksi kauden isoimmista ohipeleistä Hirvilaumalla.

Tehomiehiä Öljymiehiltä löytyy. Heikki Iiskola pelaa uransa tehokkainta kautta ja hän löytyy liigan pistepörssin sijalta 2. (20 ottelua, 19+25=44). Justus Kainulainen on koko sirkuksen parhaimpia maalintekijöitä tälläkin kaudella ja joukkueen ykkössentteri on ollut myös totutun tehokas (19 ottelua, 23+14=37). Aaro Astala on painanut ensimmäisellä Oilers-kaudellaan lähes 2 pistettä per peli tahdissa ja joukkueesta löytyy myös Tuomas Iiskolan ja Markus Markkolan kaltaisia pistenikkareita. Vaarallisuutta löytyy vastustajalta, mutta tilastot puhuvat sen puolesta, että Hirvilauma on ollut tehokkaampi ja laadukkaampi joukkue tällä kaudella. Toivottavasti tämä näkyy myös sunnuntaina.

Edellinen kohtaaminen: 21.10.2022 Oilers - Happee 10-5
Sijoitus F-Liigassa:
Happee 3. (11-3-3-3). Oilers 6. (9-3-3-5)
Erikoistilanteet: Ylivoimat 45,5% (Happee) ja 42,9% (Oilers). Alivoimat 59,5% (Happee) ja 66,7% (Oilers)
Tehdyt maalit - päästetyt maalit: Happee 126-87. Oilers 118-94
Parhaat pistemiehet: Happee, Kaapo Siekkinen (20. 23+9=32). Oilers, Heikki Iiskola (20. 19+25=44)


Pelaajakommentit - Markus Laakso

"Hyvin mielin viikonloppua kohti. Kaksi tärkeää ottelua edessä ja näistä kun napsimme pisteet niin ollaan tiukasti kärkikamppailussa mukana. Hyvin ollaan viikko valmistauduttu pelejä varten playoff -teemalla ja joukkue on valmis antamaan kaikkensa kaukalossa. Hyvä mittari itsellemme missä olemme menossa ja toivotaan että Guggenheim soi pelien jälkeen kopissa!"


Ennakon tarjoaa HimosLomat

Kuva: Esa Jokinen

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ