Viikonloppuennakko - Rytkeet jatkuu kotituplalla
MIEHET F-LIIGAJulkaistu: 17.11.2022 14.12

Viikonloppuennakko - Rytkeet jatkuu kotituplalla

Maajoukkuetauko on taputeltu ja Hirvilauman on aika suunnata takaisin pelikentille! Tauon aikana saatiin paljon hyviä harjoituksia aikaan, ukot ovat nyt latautuneita ja valmiina iskemään taas synkästi. Heti alkuun päästään nauttimaan kahdesti Hirviteatterista, kun perjantaina kohdataan toistamiseen tällä kaudella LASB ja sunnuntaina vieraaksi saapuu viime vuoden playoffeista tuttu vastus TPS. Kovia pelejä luvassa ja joukkueesta huokuu odottavainen fiilis!

Perjantain otteluisäntä ALVA tarjoaa vapaapääsyn 1000 ensimmäiselle sisääntulijalle! Sunnuntain ottelun ennakkoliput osoitteesta Tiketti.fi


Happee – LASB 18.11.2022 klo 18.30. Jyväskylän Monitoimitalo

Playoff-viivan tuntumassa keikkuva LASB saapuu Hirviteatteriin yli 8 kuukauden tauon jälkeen, ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Viime reissusta lahtelaisilla on varmasti hyviä muistoja, kun he ratkaisivat varman säilymisensä sarjassa, runkosarjan viimeisessä ottelussaan. Silloin muuan Perttu Koljonen ratkaisi LASBille jatkoajalla, mutta tällä kertaa Pekellä onkin eri paita päällä. Ties vaikka toimisi silti pelin ratkaisijana.

Hirvet ja LASB kohtasivat kauden avausottelussa Lahdessa ja silloin vierasjoukkue oli etevämpi lukemin 5-10. Paljon on kuitenkin tapahtunut sen jälkeen ja molempien joukkueiden peli on mennyt eteenpäin. LASB on napannut voitot EräViikingeistä, Indiansista, Jymystä ja sarjakärki TPS:stä. Vastoin odotuksia lahtelaiset kamppailevat aivan tosissaan pudotuspelipaikasta ja se joukkue on yllätysvalmis. Tiitus Salokangas on LASBin tähtipelaaja, joka nakutti hattutempun kauden avauksessa. Myös Niko Einiö on piste-per-peli tahdissa. Maalivahtien vastakkainasettelu ottelussa on mielenkiintoinen. Happeen Markus Laakso ja LASBin Santtu Pohjonen ovat olleet sarjan parhaita maalivahteja tälläkin kaudella ja kakkosveskarit Pietari Jääskeläinen ja Pasi Järvinen ovat puolestaan vanhoja tuttuja Steelers-vuosiltaan. Mielenkiintoisia match-uppeja, mutta tässä vaiheessa ei ole varmaa tietoa vielä kummankaan joukkueen aloittavasta maalivahdista.

Isäntien kannalta mielenkiinto kohdistuu jälleen Kaapo Siekkisen johtamaan ykköskenttään. Jatkuuko Ankkalinnan dominanssi myös tauon jälkeen? Hirviltä löytyy ratkaisukykyä laajalta rintamalta ja yli pinna-per-peli pelaajia yhteensä kuusi (Siekkinen, Salmi, Laiti, Kinnunen, Minkkinen, Sipronen). Odotuksia on paljon myös Jami Mannisen ja Roni Laasosen suuntaan. Treeneissä on näyttänyt todella hyvältä ja onkin odotettavaa, että nämä pistenikkarit alkavat myös takomaan ehkä hieman hiljaisemman alkukauden jälkeen.

Edellinen kohtaaminen: 16.9.2022 LASB – Happee 5-10
Sijoitus F-Liigassa: Happee 5. (4-2-3-1). LASB 9. (2-2-1-5)
Erikoistilanteet: Happee 31,8% YV, 60,9% AV. LASB 42,9% YV, 61,5% AV
Tehdyt maalit - päästetyt maalit: Happee 61-51. LASB 42-57
Parhaat pistemiehet: Happee, Kaapo Siekkinen (10. 13+3=16). LASB, Tiitus Salokangas (10. 8+3=12)


Happee – TPS 20.11.2022 klo 17.00. Jyväskylän Monitoimitalo

Vanha kunnon TPS vastassa! Sarjan kärkipaikalla keikkuva turkulaisryhmä on ollut murskaavassa vireessä alkukauden. Yhdeksästä pelaamastaan ottelustaan se on voittanut 8, joista vain yksi on mennyt jatkoajalle. Ainoa kauneusvirhe tuli hieman yllättäenkin LASBia vastaan, kun lahtelaiset kävivät ryöstämässä jatkoaikavoiton Kupittaalta. Muuten TPS:lle ei ole löytynyt toistaiseksi pysäyttäjää tällä kaudella. TPS palaa Hirvien tavoin maajoukkuetauolta perjantaina Oilersia vastaan. Kova viikonloppu myös turkulaisilla edessä.

Keskimäärin yli 8 maalia per ottelua paukuttaneet turkulaiset ovat kapteeni Miko Kailialan johdolla olleet sarjan tulivoimaisin joukkue. Kailiala nakutti ennen MM-taukoa mykistävät 19 maalia, mikä oikeuttaa sarjan maalipörssin kärkipaikkaan. Mikko Hautaniemi on antanut kohtalaisen tulituen 16 osumallaan, ja on pörssissä kakkosena. Kun tulitukea antavat myös Waltteri Vesterinen ja divarista parrasvaloihin pompannut Peteris Trekse, on Hirvien oman pään pelin oltava timanttista sunnuntaina. Alakerran johtajat ovat pallotaitava Jere Niemelä sekä kovaa luutiva Lauri Stenfors. Maalia vartio MM-kisoissakin hyvin esiintynyt Oskari Fälden. TPS:n ryhmästä on todella vaikea löytää selkeitä heikkouksia tällä hetkellä ja isännät joutuvat tekemään kovan päivätyön, jotta pisteet säilyvät Jyväskylässä. Joukkueessa kuitenkin vallitsee kova usko omaan tekemiseen.

Vastustajajoukkueesta löytyy mukavasti vanhoja tuttuja. Suomemestaruuden Jyväskylässä voittanut ja pitkää Happeetakin edustanut Janne Hoikkanen on aloittanut kautensa tehokkaasti, vaikka varsinaisena pistenikkarina ei häntä tunnetakaan. 8 otteluun syntyneet teho 4+5=9. Viime kaudella Hirvipaitaa kantanut Erik Storgårds palasi täksi kaudeksi takaisin Turkuun ja on ollut puolustuksessa tasaisen vahva suorittaja. Saa nähdä hyppäisikö kentälle myös 2015-2017 Happeeta edustanut Kasperi Kantonen!

Edellinen kohtaaminen Happeen ja TPS:n välillä käytiin viime kevään pudotuspeleissä, kun TPS voitti Happeen sarjan viidennessä ottelussa lukemin 4-3. Paljon kalavelkoja jäi maksettavaksi tuosta ottelusarjasta ja tämä tulee näkymään kentällä extralatauksena!

Edellinen kohtaaminen: 27.3.2022 TPS – Happee 4-3
Sijoitus F-Liigassa: Happee 5. (4-2-3-1). TPS 1. (7-1-1-0)
Erikoistilanteet: Happee 31,8% YV, 60,9% AV. TPS 40% YV, 73,8% AV
Tehdyt maalit - päästetyt maalit: Happee 61-51. TPS 73-37
Parhaat pistemiehet: Happee, Kaapo Siekkinen (10. 13+3=16). TPS, Miko Kailiala (9. 19+5=12)


Pelaajakommentit - Jonne Junkkarinen

"Kovalla kiimalla taas pelaamaan muutaman kovan treeniviikon jälkeen. Hyvä pöhinä ollu joukkueessa ja toivottavasti saadaan se näkymään heti viikonloppuna 🤝"

Valmentajan kommentit - Tero Kotilainen

"10 ensimmäisen pelin rypäs pystyttiin hienosti pelaamaan tavoitteeseen. MM-kisoista johtuva pidempi tauko on nyt takana ja arki jatkuu pelienkin muodossa. Hyvä niin. Kyllä tässä vähän on jo pelejä odoteltukin."

"On huilattu hyvin. On harjoiteltu hyvin. Nyt on tärkeää päästä heti kiinni omaan suorittamiseen taas, jotta pystytään kilpailemaan korkealla tasolla joka ilta ja voittamaan pisteitä. Seuraavat 10 peliä on hieno haaste meille ja lähdetään peli kerrallaan laittamaan taas itseämme likoon. Ilmaiseksi ei saada mitään, joten läsnä pitää olla kaikella sielulla heti jo perjantaina."


ENNAKKOLIPUT HIRVITEATTERIIN

Ennakon tarjoaa HimosLomat

Kuva: Iina Kautto