Kaksi erää vahvaa rytkettä, kolmannessa taipui
MIEHET F-LIIGAJulkaistu: 16.03.2024 22.26

Taisto on tauonnut, hetkeksi. Happee ja Classic kohtasivat lauantai-iltana Jyväskylän Monitoimitalolla puolivälierien toisessa osaottelussa. Pelissä jatkettiin siitä, mihin perjantaina jäätiin Lempäälässä, ja ensimmäiset kaksi erää Hirvilauma oli niskan päällä. Classicin vahvuus ratkoa pelejä iski vasten kasvoja kolmannessa erässä, ja näin ollen toinen kiinnitys välieräpaikkaan matkaa Tampereelle. Lopputulos Hirviteatterissa 4-8 (1-1, 2-1, 1-6).

Happee sai otteluun hyvän startin luoden useamman laadukkaan maalipaikan ensimmäisillä minuuteilla, mutta tolppaa lähemmäksi ei pallo löytänyt tietään. Toni Salminen vei Classicin johtoon ajassa 6.30 viimeistelemällä maalinedustalta. Tunteet kuumenivat ja peli oli todella vauhdikasta ja viihdyttävää. Markus Sipronen räjäytti Hirviteatterin ensimmäistä kertaa tänä keväänä pukukoppimaalilla ajassa 19.47.

Classic rokotti heti toisen erän alkuun Oskari Heikkilän toimesta, mutta Markus Sipronen jatkoi tulikuumaa playoff-virettään tasoittamalla Jami Mannisen syötöstä ajassa 25.48. Happeen vahvasta painostuksesta johtuen Albert Koskinen komennettiin kahden minuutin rangaistukselle jatkuvasta väärästä pelitavasta erän puolivälissä, ja kapteeni Jonne Junkkarinen pyyhälsi ylivoimalla päästä päätyyn ja upotti pallon Lassi Torisevan kainalosta sisään. Pietari Jääskeläiselle kirjattiin osumaan syöttöpiste, mikä on etenkin ylivoimalla melko harvinainen temppu! Viimeiseen erään lähdettiin 3-2 johtoasemasta.

Kolmas erä olikin sitten heikointa Happeeta tänä keväänä ja Classic rankaisi tylysti vieden viimeiset 20 minuuttia lukemin 1-6. Maalinteossa onnistuivat Eemeli Salin kahdesti, Oskari Heikkilä kahdesti, Ville Lastikka ja Eetu Sikkinen kertaalleen. Classicin kaksi viimeistä osumaa tehtiin tyhjään maaliin Happeen yrittäessä päästä peliin mukaan ilman maalivahtia. Ville Heiskan kavennusosuma ajassa 59.47 oli laiha lohtu ja näin Classicille toinen täplä ottelusarjaan.

"Pelissä on tosi paljon hyviä juttuja, vielä viimeinen rutistus jää vajaaksi. Tänään oli tosi hyvät 40 minuuttia mutta ei saatu vietyä vastustajaa mattoon." kommentoi vuorenvarmasti alakerrassa luutinut Joel Lahti.