Murskavoitto Hirviteatterissa - Kolme pointtia FBC Turku -pelistä
Julkaistu: 24.02.2024 18.22

Runkosarjan toiseksi viimeisestä kotiottelusta muodostui melkoiset maalijuhlat, kun Happeen liigamiehistö kylvetti sarjajumbo FBC Turkua murskaavin 14-4 (1-0, 7-2, 6-2) lukemin! Hirvilauma siirtyi voiton myötä 48 sarjapisteeseen, kolmen pisteen päähän SPV:stä, joka hävisi oman iltapäivän pelinsä TPS:lle (4-3). Iltapäivän kovimmat pörssit taululle latoivat Markus Salmi (3+1), Jami Manninen (1+3), Ville Heiska (3+0) ja Teuvo Kinnunen (2+1).

Ennakkosuosikin paineet kestettiin

Ennakossa nostettiin esille, että ennakkosuosikin asema on osoittautunut haasteelliseksi Hirvilaumalle tällä kaudella. Tämän päivän ottelussa näistä haasteista ei kuitenkaan ollut tietoakaan. Ensimmäinen erä lähti maalien osalta varovaisesti liikkeelle (1-0), mutta rytke-vaihde saatiin silmään toisen erän puolivälistä eteenpäin ja sitten se olikin menoa.

Kauden ennätys tehdyissä maaleissa

14 täysosumaa on Hirvilauman ennätys tälle kaudelle. Kyseessä oli toinen kerta kun 10 saatiin rikki (marraskuussa Happee-SPV 10-5). Onnistumisia tuli laajalla rintamalla: Mannisen ketjulle 6 maalia, Niemelän ketjulle 5 ja Hutzlin ketjulle 3. Plus-miinus-tilastossa Jami Manninen ja Joel Lahti olivat kärjessä +6 merkinnöillä.

Aaltokalliolle maistuva voitto

Miika Aaltokallio sai Happeen maalilla tänään näytönpaikan, jonka hän käytti miehekkäästi. Kauden kolmas startti ja vihdoin kolmen pisteen voitto. Aikaisemmissa Aaltokallion aloittamissa otteluissa Hirvilauma on sortunut lukuisiin virheisiin, mutta tänään selkeästi haluttiin saada Aaltikselle mieluisa kokemus kauden ensimmäisessä Hirviteatterissaan. 14 torjuntaa ja valinta ottelun Vakuuttavimmaksi pelaajaksi, gelbaa!