Otteluennakko - Aina vaarallinen ennakkosuosikin asema Hirviteatterin lauantai-iltapäivässä
MIEHET F-LIIGAJulkaistu: 22.02.2024 10.12

Otteluennakko - Aina vaarallinen ennakkosuosikin asema Hirviteatterin lauantai-iltapäivässä

Lauantaina on taas ajohommia! Happeen liigamiehistöllä on edessään helmikuun kolmas kotiottelu, kun sarjataulukon hännille painunut FBC Turku vierailee Monnarin iltapäivässä. Maanantaina napattiin helpottava voitto Nurmon Jymystä ja sille tarvitaan nyt jatkumoa, mikäli mielitään taistella vielä sijoituksista tämän kauden runkosarjassa, jota on jäljellä neljä ottelua. Happee lähtee lauantain matsiin selkeänä ennakkosuosikkina, mikä on osoittautunut tällä kaudella äärimmäisen haastavaksi lähtökohdaksi Hirvilaumalle.

ENNAKKOLIPUT HIRVITEATTERIIN


Happee - FBC Turku 24.2. klo 15.00 Jyväskylän Monitoimitalo

Pirteästä kauden alusta ja useasta hyvästä haastosta huolimatta FBC Turun tämä kausi ei ole tuottanut tarpeeksi sarjapisteitä, jotta se taistelisi suorasta säilymisestä F-liigassa. 29 ottelusta pisteitä on kertynyt vain 8 kappaletta, yhden voiton, yhden jatkoaikavoiton ja kolmen jatkoaikatappion myötä. Pistekeskiarvo 0,3 on itse asiassa huonompi kuin viime kauden lopussa ollut 0,4, mitä voidaan pitää pienenä yllätyksenä, sillä Beecee on mennyt pelillisesti kyllä eteenpäin. Käytännön panosta heillä ei pisteiden osalta enää ole, sillä saavutettavissa on enää 11. sijalla oleva EräViikingit (8 pisteen ero). Liigakarsinnat kutsuvat Turussa joka tapauksessa runkosarjan jälkeen.

Seitsemännellä sijalla majaileva Hirvilauma tarvitsee kipeästi voiton lauantaina. TPS on viiden pisteen päässä, SPV kuuden ja Indians kahdeksan pisteen. Panosta riittää, sillä runkosarjasijoitus ei ole "hällä väliä -juttuja", vaan aidosti merkittävä asia. Lauantain matsiin lähdetään ennakkosuosikkina, mikä on osoittautunut haastavaksi tämän kauden osalta. Selkeänä ennakkosuosikkina peliin lähdettäessä, on pisteitä menetetty yhteensä jo 9 kappaletta tämän kauden aikana: Syyskuussa LASBille rankkaritappio ja Jymylle suora tappio, marraskuussa mentiin FBC:tä vastaan jatkoajalle ja helmikuun alussa suora tappio EräViikingeille.

Happeen ja FBC:n keskinäiset kamppailut ovat tällä kaudella päättyneet 9-3 ja 7-8 (jatkoajalla) Happeen voittoihin. FBC:n miehistöstä kovimmat tehot näissä kohtaamisissa ovat tehneet Verneri Tuononen (2+0), Krisjanis Tiltins (1+1), Sami Tuominen (1+1) ja Juuso Forsman (0+2). Happeen leivistä eniten harmia kaverille ovat aiheuttaneet Jami Manninen (3+4), Jonne Junkkarinen (2+3), Markus Sipronen (3+1) ja Markus Salmi (2+2). Maanantain Jymy-pelissä Junkkarinen ja Salmi iskivät 2 maalia mieheen. Jami Mannisella alkaa tulla kiire 50 tehopisteen rajapyykin saavuttamiseen, kun nyt on kasassa 19+23=42 ja jäljellä on neljä peliä. Lauantaina pörssipäivän paikka?

Edellinen kohtaaminen: 18.11.2023 FBC Turku - Happee 7-8 JA
Sijoitus sarjataulukossa: Happee 7. (13-3-2-11). FBC Turku 12. (1-1-3-24)
Parhaat pistemiehet: Happee, Jami Manninen (29. 19+23=42). FBC Turku, Verneri Tuononen (25. 16+8=24)
Ylivoima: Happee 37,0% (8.) FBC Turku 23,6% (12.)
Alivoima: Happee 59,1% (6.) FBC Turku 60,0% (5.)


Pelaajakommentit - Stefan Hutzli

"Voittaminen on ainoa vaihtoehto ja haluamme saada paljon itseluottamusta pallolliseen peliimme, löytääksemme oikeanlaisen vireen pudotuspelejä varten."

Valmentajan kommentit - Tero Kotilainen

"Viime kaudella yhdessä kotipelissä FBC:tä vastaan väistettiin luoti viime hetkillä. Samoin kävi edellisessä kohtaamisessa Turussa. Lauantaina nähdään jatkuuko sama ralli vai onko jotain opittu tässä matkan varrella?"


Otteluennakon ja Hirviteatterin kahvit tarjoaa Unison Coffee!

Kuva: Iina Kautto

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ