Tero Kotilainen siirtyy Sveitsin HC Rychenberg Winterthuriin
MIEHET F-LIIGAJulkaistu: 20.02.2024 14.00

Tero Kotilainen siirtyy Sveitsin HC Rychenberg Winterthuriin

Yhdeksän vuotta Happeessa, joista neljä viimeisintä vuotta miesten joukkueen päävalmentajana toiminut Tero Kotilainen siirtyy kahden vuoden sopimuksella Sveitsin liigan kärkiseuraan HC Rychenberg Winterthuriin (HCR).

- HCR otti ensimmäisen kerran yhteyttä viime vuoden lokakuussa ja silloin aloitimme neuvottelut mahdollisesta siirtymisestä Sveitsiin. Joulukuun puolivälissä he lennättivät minut tutustumaan heidän organisaatioon, toimintaan ja olosuhteisiin paremmin. Se vahvisti ajatuksiani siirtymisestä Sveitsiin. Heti vuodenvaihteen jälkeen saatiin kaikki asiat sovittua ja sopimukset allekirjoitettua, Kotilainen kertoo uuden sopimuksen syntymisestä.

HC Rychenberg Winterthur on yksi salibandyn kärki-organisaatioista miehissä ja junioreissa Sveitsissä. HCR:n miesten joukkue voitti tällä kaudella Sveitsin liigan runkosarjan ja pelaa viikon päästä myös Sveitsin Cupin finaalissa. Kotilainen liittyy ensi kaudella miesten joukkueen valmennustiimiin.

- Työnkuva ja rooli on paras mahdollinen alkuun, kun ensimmäisenä tavoitteena on integroitua uuteen toimintaympäristöön ja kulttuuriin. Toimin valmentajana miesten joukkueen valmennustiimissä ja U21-joukkueessa. Lisäksi toimenkuvaani kuuluu seuran yhteisen pelifilosofian kehittäminen miehistä U14 ikäluokkaan asti valmennuspäällikön nimikkeellä, Kotilainen kertoo roolistaan uudessa seurassa.

- Vuonna 1995, kun aloitin joukkuelajien valmentamisen, niin siitä asti on mielessä on kiehtonut valmentaminen ulkomailla jossain vaiheessa. Nyt tuntuu tietysti hienolta, kun tuo toteutuu 29 vuotta myöhemmin. Maa, kulttuuri, ihmiset ja kieli vaihtuvat ja se tuo uutta energiaa ja positiivisia haasteita, jotka varmasti kasvattavat ihmisenä ja auttavat minua kehittymään valmentajana, Kotilainen lisää.

Mennyttä vuosikymmentä Happeessa Kotilainen muistelee hyvillä mielin ja hän haluaakin kiittää seuraa ja seurayhteisöä yhteisistä vuosista.

- On ollut suuri kunnia kuulua Hirviperheeseen näin pitkään. On ollut etuoikeus saada tutustua ja toimia teidän monien mahtavien ihmisten kanssa kaikki nämä vuodet. Erityisesti haluan kiittää kaikkia seuran nykyisiä ja entisiä pelaajia ja valmentajia, joiden kanssa olen saanut työskennellä. Nämä 9 vuotta teidän kanssanne ovat olleet elämäni parhaimpia vuosia. Iso kiitos siitä teille.

- En koskaan olisi uskonut voivani tuntea siten, että joku urheiluseura voisi olla ”kotini”. Mutta Happeesta tuli näiden vuosien aikana minun ”kotini”. Toivottavasti saan joskus vielä palata kotiin, Kotilainen lisää.

- Muutoksen tuulet puhaltavat, mutta nämä ovat ensi kauden juttuja. Tällä hetkellä keskittyminen on 100% joukkueen kanssa loppukauteen. Joukkueen yhteisenä tavoitteena on tehdä keväästä pitkä ja menestyksekäs, Kotilainen päättää.

Happee tiedottaa miesten joukkueen uudesta päävalmentajasta ja valmennustiimistä lähiviikkojen aikana.

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ