Otteluennakko - Good old Turku
MIEHET F-LIIGAJulkaistu: 01.12.2023 15.00

Otteluennakko - Good old Turku

Hirvilauma pääsee jälleen viettämään lauantaita Kupittaan palloiluhallille Turkuun, vastassa hallitseva Suomenmestari TPS! Tepsiä vastaan on väännetty kahtena edellisenä keväänä pudotuspeleissä, joten matka maan lounaisnurkkaan on lähes jokaiselle joukkueen jäsenelle äärimmäisen tuttu. Joukkueet löytyvät tällä hetkellä sarjataulukosta sijoilta 5. ja 7. mutta pistemäärä on sama 26. Happee ei ole hävinnyt peliäkään maajoukkuetauon jälkeen, ja nyt on hakusessa viides voitto peräjälkeen.


TPS - Happee 2.12. klo 15.00. Kupittaan palloiluhalli, Turku

Happee ja TPS ovat kohdanneet jo kerran tällä kaudella, syyskuun lopulla Hirviteatterissa. Kutkuttava jännitysnäytelmä eteni tuolloin aina rankkareille saakka ja seitsemännen laukojaparin jälkeen Happee nappasi 2 sarjapistettä itselleen. Tuolloin illan ykköstähti oli ehdottomasti Markus Salmi, joka tasoitti pelin 27 sekuntia ennen loppua ja iski myös rankkareissa 2/2 sisään. Viime kauden keskinäiset menivät runkosarjassa kaikki Happeelle (7-2, 3-4, 3-7). Etenkin kaksi ryöstöä Kupittaalta olivat yksiä runkosarjan kohokohtia, ja nyt on mahdollisuus jatkaa siitä mihin jäätiin.

Hallitsevan mestarin alkukausi on ollut jopa yllättävän haastava, ottaen huomioon odotusarvot. Toki joukkueesta lähti paljon tehopisteitä ja kokemusta, mutta mestarijoukkueelta voidaan odottaa siitä riippumatta jykevää pelaamista. Lyijyttäjä-TPS on onnistunut ottamaan 16 pelistään 9 voittoa, millä taistellaan tällä hetkellä sarjan keskikastin sijoituksista yhdessä Indiansin, OLSin ja Happeen kanssa. Tässäkin kohtaa kautta keskinäiset ottelut voivat määrittää sen, mikä näistä joukkueista nappaa kotiedun itselleen kevään pudotuspeleihin, joten motivaationlähdettä lauantaille ei tarvitse erikseen miettiä. Toki TPS:ää vastaan latautumisesta ei ole koskaan jäänyt homma kiinni.

Vakuuttavaa tulokaskautta pelaava Lauri Eloluoto kantaa TPS:n Kamux-paitaa tehoin 17+11=28. Jopa "uudeksi Mikko Hautaniemeksi" nimitetty kaveri on löytänyt paikkansa Waltteri Vesterisen ja Tuomas Ojalan ketjusta ja on pystynyt ottamaan isoa roolia turkulaisten hyökkäyspelissä ja ylivoimalla (joka tosin on sarjan toisiksi heikointa). Tepsin suurin tähti on kuitenkin yksi sarjan taitavimmista puolustajista, Jere Niemelä, joka on myös onnistunut tehoilemaan pörssit 8+13=21. Kuumia pelaajia jos etsitään, niin EräViikingeistä siirtynyt laituri Alex Eklund on tällä hetkellä neljän ottelun maaliputkessa ja viiden ottelun pisteputkessa. Nostetaan nyt vielä tietenkin esille myös Janne "Hullu" Hoikkanen, joka pitää joka ilta huolen siitä, että kenelläkään ei ole helppoa laitojen läheisyydessä ja kulmissa.

Happeen osalta suurin mielenkiinto kohdistuu tällä viikolla julkistettuun uuteen keskushyökkääjä Marius Niemelään. 17-vuotias nuorukainen tulee ainakin tämän hetken tiedon mukaan tekemään liigadebyyttinsä Turussa ja etenkin Jyväskylän salibandykansaa kiinnostaa varmasti, miten Marren liigaura lähtee käyntiin. Niemelän ja muun Hirvilauman otteita voi seurata Ruudun suoratoistopalvelusta mikäli ei Turkuun asti jaksa lähteä ajamaan.

Edellinen kohtaaminen: 29.9.2023 Happee-TPS 5-4 VL
Sijoitus sarjataulukossa: TPS 5. (7-2-1-6). Happee 7. (6-3-2-4)
Parhaat pistemiehet: TPS, Lauri Eloluoto (16. 17+11=28). Happee, Markus Salmi (14. 11+13=24)
Ylivoima: TPS 27,8%. Happee 42,9%
Alivoima: TPS 66,7%. Happee 65,4%


Pelaajakommentit - Matti Minkkinen

"Ollaan pystytty koko viikko valmistautumaan hyvin tähän peliin, joten uskon että ollaan heti alusta asti hereillä pelaamaan ja kamppailemaan. Yritetään pitää vastustajan vastahyökkäykset poissa niin mahdollisuudet voittoon on paremmat."

Valmentajan kommentit - Tero Kotilainen

"Tiukka peli edessä, kuten oli syksyllä kotonakin. Haasteita loukkaantumisten lisäksi riittää, kun viruksia pyörii siellä ja täällä, mutta ei anneta sen häiritä, vaan mennään ryhdikkäästi ottamaan pisteet pois."


Otteluennakon ja Hirviteatterin kahvit tarjoaa Unison Coffee!

Kuva: Esa Jokinen

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ