Tyhjin käsin kotiin - Kolme pointtia Classic-pelistä
Julkaistu: 31.10.2023 22.01

Happeen liigahirvet kävivät tiistai-iltana Bläk Boksissa, Lempäälässä, Classicin vieraana viimeisessä pelissä ennen parin viikon maajoukkuetaukoa. Hyvistä otteista huolimatta nolla sarjapistettä tarttui tästä reissusta matkaan ja näin ollen 11 pelatun ottelun jälkeen recordi on 4-1-2-4 ja sijoitus sarjataulukossa 8. Tämän illan ottelun lopputulos 8-5 (4-2, 0-2, 4-1). Happeen maaleista vastasivat Eppu Suhanto, Markus Salmi, Matti Minkkinen ja Kaapo Siekkinen (2).

Classic rokotti kun paikat tuli

Sarjakärkeen tämän pelin myötä noussut Classic osoitti jälleen kerran, että se rokottaa pienistäkin virheistä. Ensimmäisessä erässä maalipaikat menivät suhteellisen tasan, mutta Classic viimeisteli tuplasti tehokkaammin. Viimeisessä erässä otetut rangaistukset katkaisivat hyvät pallonhallintajaksot ja Ville Lastikan kaksi ylivoimamaalia ratkaisivat ottelun. Astetta synkemmin Classic kykeni ratkaisemaan paikoista ja sitä kautta voitti ottelun.

Vahva toinen erä

Toinen erä oli Hirvilaumalta erittäin vahvaa tekemistä ja siinä onnistuttiinkin kampeamaan 4-4 tasatilanteeseen. Matti Minkkinen osui ylivoimalla ja Kaapo Siekkinen viimeisteli Markus Salmen poikkarista. Maalipaikoissa ja pallonhallinnassa oltiin molemmissa edellä tuossa erässä. Viimeiseen erään Classic nousi mm. yllämainittujen ylivoimien ansiosta jälleen niskan päälle.

Kaapoilta kauden parasta

Yksi positiivinen asia ottelusta oli se, että ykkösviisikko Salmi-Siekkinen-Laiti Suhanto-Junkkarinen pelasivat lienee kauden parasta peliään. Viisikko iski kaikki Happeen tasakentällisin tehdyt maalit ja prässäsi vimmatusti kolmannessa erässä, kun peliin yritettiin päästä vielä mukaan. Jonne Junkkarinen johti esimerkillä ja palkittiin ansaitusti Happeen parhaaksi pelaajaksi ottelussa.