Ennakko: Hommat jatkuu Hämeenlinnassa
Julkaistu: 25.01.2022 15.20

Ennakko: Hommat jatkuu Hämeenlinnassa

Viikonloppuna kaksi ottelua pelannut Happeen liigajengi kohtaa keskiviikkoiltana Hämeenlinnassa Steelersin. Kyseessä on kolmas peli Hirville kuuteen päivään, mikä antaa hyvää osviittaa kohti kevään playoffeja ja tiivistä ottelurypästä. Sunnuntaina napattiin 3 pistettä Tikkurilan Tiikereistä kotikentällä, ja nyt lähdetään hakemaan jatkumoa voittojen tielle.

Steelers – Happee 26.1.2022 klo 18:30, Loimua Areena

Runkosarjan toiseksi viimeisellä sijalla olevalle Steelersille kauden jälkimmäinen puolisko on elintärkeä. Hämeenlinnalaiset kamppailevat paikastaan liigassa ja mikäli runkosarja päättyisi tänään, olisivat he toinen joukkueista, joka tippuisi suoraan divariin Tiikereiden ohella. Viime kaudella Steelers joutui karsimaan divarin voittanutta Kirkkonummi Rangersia vastaan, mutta hoiti homman suvereenisti otteluvoitoin 3-0. Tämän kauden päätavoitteena voisi kuvitella olevan suora säilyminen, ilman karsimisia, mutta helppoa se ei ole.

Steelers on napannut tällä kaudella 3 voittoa – kahdesti Nurmon Jymystä ja kerran Tiikereistä. Kärkipään jengejä vastaan ei hämeenlinnalaisilla ole ollut saumaa ja esimerkiksi lokakuun alun peli Hirviä vastaan Monnarilla päättyi 11-2 selkeään kotivoittoon. Loukkaantumisista kärsinyt Steelers ei ole ottelusiirroista johtuen pelannut yli kolmeen viikkoon liigapelejä ja näin ollen joukkueella on ollut aikaa palautua ja parannella vammoja. Hirviä vastaan asettuu varmasti energinen ja latautunut joukkue, joka taistelee vimmatusti tärkeistä sarjapisteistä keskiviikkona. Molemmille joukkueille ottelussa on jaossa erittäin tärkeitä sarjapisteitä, minkä vuoksi asenteen ja taistelutahdon merkitystä ei voida liikaa korostaa keskiviikkona.

Steelersin tähtipelaaja Markus Sipronen oli alkukauden sivussa loukkaantumisten takia, mutta on pelannut 4 viimeisintä peliä tehoin 1+3. Siprosen poissaoloa on tehojen puolesta paikannut Teuvo Kinnunen, joka on 15 otteluun tehnyt 14 maalia ja syöttänyt 8. Tämä kaksikko on pelannut viime aikoina samassa ketjussa ja muodostavat keskushyökkääjä Henri Stenbergin kanssa Steelersin vaarallisimman tulosyksikön. Puolustaja Valtteri Molkka on tehnyt myös kovat tehopisteet tähän kauteen – 16 otteluun 11+6=17. Paljon ampuva puolustaja tulee pitää keskiviikkona kiinni.

Hirvien rosterissa on nähty eloa viime aikoina loukkaantumisten ja sairastumisten vuoksi. Myös nuoremmat pelaajat ovat täten saaneet oivia näytönpaikkoja liigakentille ja näistä pelaajista nostetaan esille sunnuntaina 2 maalia iskenyt Vertti Seppälä. Tällä kaudella liigaringin mukana kulkenut Vepy lähtee Hämeenlinnaan melko kovalla tilastolla – F-Liigassa 3 laukausta ja 3 maalia! Jännittävää seurata, saako näin kova laukausprosentti jatkoa keskiviikon ottelussa.

Pelaajakommentit – Vertti Seppälä

- Hyvillä fiiliksillä, saatiin Tiikerit-pelistä hyvä henki päälle ja lähetään sitä jatkamaan Hämeenlinnaan!

Valmentajan kommentit – Tero Kotilainen

- Back-to-Back voittoa lähdetään hakemaan. Ilmaiseksi se ei ole tulossa, pelkkä ilmoittautuminen paikanpäälle ei tule riittämään. Vastustaja on saanut loukkaantuneiden listalta uusia pelaajia rosteriinsa ja sitä myöten peliä parempaan suuntaan. Meillä taas rosteri vuorostaan on elänyt, kun on poissaoloja. Mutta ei mennä niiden taakse piiloon, vaan pyritään pelaamaan omilla vahvuuksilla jämäkästi ja pyritään sitä myöten ryöstämään 3 pistettä Jyväskylään. Tärkeistä pisteistä taistelee molemmat joukkueet.

Edellinen kohtaaminen: 8.10.2021 Happee – Steelers 11-2
Sijoitus F-liigassa: Steelers 13. (3-0-1-12). Happee 5. (10-2-2-4)
Pörssikärjet: Teuvo Kinnunen (15. 14+8=22). Jami Manninen (18. 17+9=26)

Ottelua voi seurata Ruudun suoratoistopalvelusta !

Otteluennakon tarjoaa Kauppakeskus Seppä!

Kuva: Jarmo Koskela