TPS-ennakko: Viimeinen kotiottelu ennen maajoukkuetaukoa
MIEHET F-LIIGAJulkaistu: 18.11.2021 15.21

TPS-ennakko: Viimeinen kotiottelu ennen maajoukkuetaukoa

Hirvet kohtaavat lauantai-iltana TPS:n toistamiseen tällä viikolla. Ottelu pelataan Jyväskylän Monitoimitalolla klo 18:30 alkaen.

Kauden ensimmäisen kolmen pelin jälkeen salibandypiireissä ihmeteltiin mikä TPS:ää vaivaa. Turkulaiset hävisivät kohtuullisen selvillä numeroilla Oilersile, Indiansille ja OLSille eikä tulosten lisäksi peliotteet vakuuttaneet. Näiden pelien jälkeen TPS on ollut sarjan kuumin joukkue ja he ovat voittaneet nyt 9 F-liigan ottelua putkeen ja päälle vielä pari Suomen Cupin ottelua, viimeisimmän keskiviikkona Happeeta vastaan. TPS onnistui mm. kairaamaan Classicilta vierasvoiton noin kuukausi sitten Bläk Boksissa numeroin 1-2. Näin ollen Hirviteatteriin saapuu laadukas ja kuuma joukkue, joten helppoa ei tule olemaan lauantaina.

Happeen joukkue on kärsinyt paljon loukkaantumisista alkukaudella. Luottohyökkääjät Juuso Heikkinen ja Lassi Kotovaara ovat olleet jo kohta kuukauden sivussa. Pienemmät kolhut ja flunssat ovat myös vaivanneet joukkuetta, ja osa pelaajista ovat joutuneet jättämään yksittäisiä pelejä väliin, mm. Roni Laasonen ja Niko Laiti. Molempien herrojen pitäisi olla pelikunnossa lauantaina, mutta puolestaan Peter Kotilainen joutuu huilaamaan pelikiellon vuoksi. Rosteri on ollut repaleinen syksyn ajan, mutta tulokset ovat olleet siitä huolimatta hyviä. Hirvillä on varmasti revanssin nälkää lauantaina, ja Hirviteatterissa he eivät ole hävinneet vielä kertaakaan tällä kaudella. Vaikea uskoa, että tätä taikaa halutaan rikkoa juuri ennen maajoukkuetaukoa.

Vähemmän yllättäen TPS:n pistekärkenä tällä kaudella on häärinyt kokenut Miko Kailiala, joka on pyssyttänyt 12 otteluun tehot 12+9=21. Vastikään maajoukkueeseen valittu Mikko Hautaniemi on pelannut myös tehokkaasti, 12 ottelua ja teho 10+8=18. Mainittakoon TPS:n joukkueesta vielä Welhoista täksi kaudeksi Turkuun siirtynyt vasen laitahyökkääjä Aleksi Ahokas, joka on tehoillut hyvin (12 ottelua, 6+11) ja maajoukkueeseen valittu kovaotteinen puolustaja Lauri Stenfors (12 ottelua, 3+5=8). Laatua, tulivoimaa ja taitoa turkulaisilta löytyy ja tähän Hirvien pitää olla varautunut lauantain ottelussa.

Pelaajakommentit – Jonne Junkkarinen

- Vihulainen tykkää olla pitkiä aikoja pallossa joten meidän täytyy pystyä vastaamaan siihen samalla mitalla. Irtopallojen ja kaksinkamppailujen voittaminen lauantaina on isossa osassa voiton suhteen.

Valmentajan kommentit – Tero Kotilainen

- Viimeinen runkosarja peli ennen kuin MM-tauko alkaa. Rosteri on "elänyt" alkukauden taas normaalia enemmän kolhujen, sairastelujen ja pelikieltojen myötä, ja sitä tekee nyt lauantainakin. Mutta ei anneta sen haitata. Nämä back-to-back -pelit TPS:ää vastaan on hyvä mittari meille joukkueena ja jokaiselle yksittäiselle pelaajallekin, missä mennään tässä vaiheessa kautta. Yritetään pitää kiinni Hirviteatterin kotitaiasta lauantainakin, joten tunnetta ja rytkettä on varmasti luvassa!

Edellinen F-liiga kohtaaminen: 9.1.2021 TPS – Happee 8–3
Sijoitus F-liigassa: Happee 2. (7-2-1-2). TPS 3. (7-2-0-3)
Pörssikärjet: Happee, Jami Manninen (12. 15+7=22). TPS, Miko Kailiala (12. 12+9=21)

Osta lippusi Hirviteatteriin ennakkoon Tiketin sivuilta!

Kuva: Esa Jokinen