Raportti: Voittoputki katkeaa Lahdessa
Julkaistu: 15.11.2021 17.13

Viime lauantaina Hirvet suuntasivat alkuillan otteluun Lahteen, kohtaamaan LASBin. Ennakkoasetelmat olivat selkeät – Happee on ennakkosuosikki, mutta Lahti on ollut aina vaikea paikka Hirville. Lauantain peli ei ollut poikkeus.

Ensimmäisessä erässä maaleja tehtiin vuorotellen. Ajassa 2:47 LASB siirtyi 1-0 johtoon, kun Daniel Megyaszai teki röyhkeän haaston vasemmasta kulmasta ja ujutti pallon rystyllä ohi Markus Laakson. Happeen tasoitusosumasta vastasi Roni Laasonen, joka nopean vastaiskun päätteeksi viimeisteli tyylikkäästi takakulmaan ajassa 7:21. LASBin tiedettiin hakevan nopeita kääntöjä ottelussa, mitä saatiin todistaa ajassa 16:00 kun Janne Jaanus avasi omasta päästä pitkällä pystysyötöllä ja Niko Einiö viimeisteli takakulmaan käytännössä läpiajosta. Tällä kaudella nopeisiin comeback maaleihin erikoistunut Eppu Suhanto pelasi poikkeuksellisesti hyökkääjän paikalla Lahdessa ja pääsi naulaamaan pelin tasoihin onnistuneen kulmavaparikuvion jälkeen, vain 19 sekuntia Einiön maalin jälkeen. 2-2 tilanteessa ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä molemmat joukkueet osuivat kertaalleen – ensiksi Joel Lahti jatkoi pistetehtailuaan (12 ottelua, 9+6=15) laittamalla oman reboundinsa sisään maalin edestä ylivoimalla. Pitkään näytti siltä, että ottelun hallinta on Happeella ja että toiselle erätauolle siirryttäisiin 2-3 johdossa. Toisin kuitenkin kävi, sillä LASB tasoitti pelin vain 5 sekuntia ennen erän loppua – Jesse Arola haastoi kohti Happeen maalia keskeltä, pallo pomppi Lauri Palvailan lapaan ja varma viimeistely toi lahtelaiset tasoihin.

Viimeinen erä ei pelillisesti ollut kahta ensimmäistä erilaisempi, mutta huolimattomuus lisääntyi vierasjoukkueen osalta. Ajassa 49:33 Happeen yritti avata keskustaan, missä tapahtui pallonmenetys. Tästä LASBin nopea kääntö ja Happee-kasvatti Timi Kotka pääsi viimeistelemään läpiajosta. Katsomoon saapuneet Happee-fanit pääsivät vielä tuulettamaan Jami Mannisen upean kanttilaukauksen ansiosta ajassa 54:22. Peli tasan ja reilu vitonen jäljellä varsinaista peliaikaa. Lahtelaiset olivat kuitenkin päättäneet, että tappioputki päättyy lauantai-iltana kotiyleisön edessä. Ajassa 57:58 Joni Puolakka tarjosi vasemmalta laidalta kauniin lättysyötön Jukkapekka Auroilalle, joka viimeisteli 5-4:een ilmasta. Happee otti tästä melko nopeasti maalivahdin pois ja haki tasoitusta kuudella, mutta tämä ei tällä kertaa onnistunut. Ajassa 58:50 Megyaszai teki tyhjään maaliin illan toisensa ja lopputulos 6-4 oli taululla.

Ottelu oli juurikin niin vaikea, kuin osattiin odottaakin LASBia vastaan. Lahtelaiset osasivat tappaa peliä pitämällä palloa ja minimoimalla näin maalipaikkoja. Pallottomina puolustuspelaaminen oli uhrautuvaista ja ilman peitoista tulleita mustelmia eivät lahtelaiset poistuneet voitonjuhliin. LASBin kääntöpeli aiheutti jälleen harmia Hirville ja aivan liian paljon lahtelaiset pääsivätkin maalipaikoille nopeista käännöistä.