Raportti – Superlauantaista kaksi karvasta tappiota
Julkaistu: 24.09.2022 22.59

Kauan odotettu Superlauantai oli otteluiden lopputuloksia lukuunottamatta onnistunut tapahtuma. Yleisö oli löytänyt tiensä Monnarille kiitettäväsi, sekä iltapäivän Inssidivarin Derbyyn että illan liigaotteluun. Happee Steamers kärsi paikallisvastustaja O2-Jyväskylälle 4-6 tappion, tiukan väännön jälkeen. Klo 18.30 yhteen iskivät puolestaan Happee ja Nokian KrP.

Happee – Nokian KrP 24.9.2022 klo 18.30. Jyväskylän Monitoimitalo.

Ottelu lähti liikkeelle tunnustellen ja ensimmäiset minuutit pelattiin tarkkaa peliä ja välteltiin virheitä. Ajassa 7.38 Henri Johansson pääsi ensimmäiseen huippupaikkaan takatolpille, ampui päin heittäytyvää Markus Laaksoa, sai pallon takaisin reboundista ja tarjoili tyhjiin Mikko Laaksolle, joka iski ottelun avausmaalin. Ajassa 12.06 Happeen puolustus unohti Simo Paulaharjun parhaaseen maalintekosektoriin, josta hän latoi pelin 0-2:een. Ottelun kannalta erittäin tärkeä kavennusmaali saatiin iskettyä upean hyökkäyksen päätteeksi ajassa 16.59, tekijänä Kaapo Siekkinen. Tästä sisuuntunut Hirvilauma lähti heti seuraavassa vaihdossa paineistamaan ja Markus Siprosen röyhkeän haaston seurauksena Happee sai rangaistuslaukauksen ajassa 17.33. Rankkaria vetämään asteli Teuvo Kinnunen, joka viimeisteli patenttityylillään – napakka rannari oikeaan yläkulmaan ja peli tasoihin! Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lukemista 2-2.

Toinen erä kerkesi vanheta reilun minuutin, kun Kaapo Siekkinen viimeisteli illan toisen osumansa Eppu Suhannon tarjoilusta. Reilu minuutti myöhemmin sekavan vaiheen jälkeen Henri Johansson ja Mikko Laakso syöttelivät pari kertaa vuorotellen ja Johansson pääsi tyrkkäämään takatolpilta pelin tasoihin. Vain 19 sekuntia myöhemmin Eppu Suhanto katkaisi KrP:n pystysyötön, nopea kääntö, pallo Markus Salmelle, joka viimeisteli takakulmaan. Tasan minuutti tästä tutkapari Sipronen & Kinnunen löysivät toisensa ja peli 5-3:een. Happee pääsi pian ylivoimalle, ja minuutin pyörittämisen jälkeen Teuvo Kinnunen napautti hatullisen täyteen, ampumalla jälleen tarkan vedon takayläkulmaan. Toisessa erässä ei enempää osumia nähty, joten viimeiseen erään siirryttiin 6-3 kotijoukkueen johdossa.

Viimeisen erän ensimmäinen 10 minuuttia KrP antoi painetta, mutta Happee puolusti urhautuvaisesti. Viimeisenä lukkona toimi jälleen vuorenvarmasti esiintynyt Markus Laakso. Tämä ei kuitenkaan riittänyt ja KrP:n kaltaiselle joukkueelle liikaa paikkoja ei voi yksinkertaisesti antaa. Ensimmäisen kerran iski Juuso Ahola entisen Happee-kippari Eemil Ukkosen esityöstä. Pari minuuttia myöhemmin Ahola viimeisteli uudelleen, tällä kertaa ylivoimalla. Mikko Laakso ampui vierasjoukkueen tasoihin vastahyökkäyksestä, epäonnisen hyökkäyspään pallonmenetyksen seurauksesta. Kotiyleisölle herkkua tarjosi jälleen Markus Salmi, joka ampui Jonne Junkkarisen syötöstä isännät johtoasemaan vain kolme ja puoli minuuttia ennen loppua. Upea laukaus oikeasta laidasta aivan etuyläkulmaan. KrP ei kuitenkaan tästä lannistunut ja Valtteri Viitakoski tasoitti ottelun kuudella viittä vastaan, ajassa 58.38. Näin ollen siirryttiin jatkoajalle, joka ehti vanheta vain 16 sekuntia, kun Juuso Ahola ampui illan kolmannen osumansa kantilla, yläriman kautta sisään. Momentumin viimeisellä kympillä saanut KrP nappasi näin 2 sarjapistettä Hirviteatterista, ja Happee joutui tyytymään 1 pisteeseen ja kauden ensimmäiseen tappioon.

Pelit kuitenkin jatkuvat ja tällaiset kokemukset kasvattavat uutta joukkuetta yhteen. Ensi viikonloppuna suunnataan Seinäjoen lakeuksille kauan odotettuun poikien reissuun, kun ensiksi lauantaina rytkitään Nurmon Jymyä vastaan ja sunnuntaina SPV isännöi Hirvilaumaa. Hirviteatterissa tavataan seuraavan kerran 8.10, kun vastaan asettuu EräViikingit.