Raportti – Trilleristä kaksi tärkeää sarjapistettä
Julkaistu: 18.09.2022 21.34

Raportti – Trilleristä kaksi tärkeää sarjapistettä

Ennakossa arveltiin, että tiukka ja tasainen jännitysnäytelmä on luvassa sunnuntai iltapäivällä Jyväskylässä. Tätä saatiin koko rahan edestä. Hirviteatteriin oli löytänyt tiensä 689 katsojaa ja yleisö oli todella kuudes kenttäpelaaja tänäisessä ottelussa – Kiitos kaikille teille faneille, että teitte kauden ensimmäisestä kotiottelusta niin upean tapahtuman kuin se oli!

Happee – Indians 18.9.2022 Jyväskylän Monitoimitalo

Ottelu lähti rullaamaan hyvin pitkälle niin kuin oletettiinkin, eli Indians piti pitkiä jaksoja palloa hallussaan ja rakensivat maltilla. Tämä tuotti tulosta ensimmäisen kerran ajassa 5.43, kun Pieti Alatalo iski ottelun avausmaalin melko sovitun näköisen kuvion päätteeksi, jossa hänelle pelattiin keskelle laukauspaikka nopeilla syötöillä. Kotiyleisö sai kuitenkin melko nopeasti revetä riemusta, kun Markus Sipronen pelasi kahden Indians-puolustajan paineen ohi Matti Minkkisen läpiajoon, joista Masa harvemmin erehtyy. Tolpan kautta sisään ja kädet kattoon. Erän lopulla Kaapo Siekkinen joutui rangaistuaitioon, mutta hyvin organisoitu alivoima selvitti tilanteen. Ensimmäisen erän jälkeen taululla 1-1.

Toisen erän ainoat tilastomerkinnät olivat Jami Mannisen ja Markus Salmen sekä kahden Indians-pelaajan (Jäppinen ja Kareinen) kahden minuutin rangaistukset. Kummankaan joukkueen ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Isännät saivat rakenneltua paikkoja, mutta Indians alivoima peitti hyvin vetoja ja Mikko Kirvesniemi toimi viimeisenä lukkona.

Viimeisen erän alkupuoliskon Indians pysyi pallolla ja Happee sortui hetkelliseen pallolliseen huolimattomuuteen. Tästä johtuen Christian Remes pääsi naulaamaan reboundista lukemat 1-2:een. Tästä alkoi Happeen myllytys – paikkoja rakenneltiin, irtopalloista taisteltiin viimeiseen asti ja tunnetta löytyi kentältä. Yleisön latauksen aisti vaihtopenkille saakka ja vain 26 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua Hirviteatteri räjähti Markus Salmen ampuessa kuudella-viittä-vastaan suoraan kapteeni Jonne Junkkarisen syötöstä pelin tasoihin. Summeri soi ja kohti jatkoaikaa.

Jatkoajalla monen sykkeet olivat varmasti korkealla, sillä Indians pysyi enimmäkseen pallossa ja puolivaarallisia paikkoja sateli. Hirvet kuitenkin taistelivat viimeiseen asti ja laukauksia peitettiin uhrautuvaisesti. Peli eteni aina rankkareille saakka, jossa kotijoukkueelta onnistuivat Teuvo Kinnunen ja Kasper Tähkä. Markus Laakso näytti viimeistään tässä vaiheessa, kuka oli sunnuntai-iltapäivän suurin tähti, koppaamalla kolme neljästä Indians yrityksestä. Kotiyleisö sai haluamaansa – trillerimäisen ottelun, josta Hirvilauma poistui voittajana lukemin 3-2 (VL).

Kauden avausviikonloppu on takana ja tästä kertyi yhteensä 5 sarjapistettä. Kumpikaan peli ei ollut lähtökohdiltaan helppo, mutta Happee osoitti kyntensä heti kauden alusta lähtien. Tästä on todella hyvä jatkaa kohti ensi viikonloppua. Silloin vastaan asettuu viime kauden finalisti Nokian KrP, klo 18.30 alkavassa lauantai-illan ottelussa. Kuudetta kenttäpelaajaa tarvitaan silloin, nähdään Hirviteatterissa!

Hirvipörssi:

Matti Minkkinen 1+0
Markus Salmi 1+0
Jonne Junkkarinen 0+1
Markus Sipronen 0+1

Happee - Indians maalikooste

Kuva: Esa Jokinen

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ