Otteluennakko - Kausi käyntiin Lahdessa!
Julkaistu: 15.09.2022 19.51

Otteluennakko - Kausi käyntiin Lahdessa!

5 kuukautta, 2 viikkoa ja 6 päivää on kulunut siitä, kun Happeen liigamiehistö pelasi viimeisen ottelunsa kaudella 2021-22. Lähes puoli vuotta odotusta, joka tulee tänä iltana päätökseen Lahdessa, kauden 2022-23 avausottelulla! Pallo laitetaan keskelle klo 18.30 ja siitä alkaa lähes kuuden kuukauden mittainen runkosarjarypistys. Ottelua voi seurata Ruudun suoratoistopalvelusta.

LASB - Happee 16.9.2022 klo 18.30. Lahden Suurhalli

Happeen miehistö on kokenut kesän aikana suuria muutoksia – Kokoonpanossa on yhteensä 9 uutta pelaajaa, sekä penkin takana häärää tutun valmennustiimin lisäksi uutena jäsenenä Keke Matilainen. Paljon on muuttunut tässä välissä ja osittain siitäkin syystä joukkueessa onkin todella vahva lataus kauden alkuun. Pre-seasonin otteluissa näkyi paikoittain uuden joukkueen keskeneräisyys, mutta myös paljon hyvää. Uusista pelaajista Markus Sipronen nakutteli tehopisteitä kiitettävästi ja Perttu Koljonen onnistui maalinteossa kaikissa pelaamissaan otteluissa. Teuvo Kinnunen ratkaisi Espoossa jatkoajalla ja Kasper Tähkä väläytteli pallollista osaamistaan. Uusissa pelaajissa riittääkin runsaasti mielenkiintoa, mutta tottakai myös tutummat miehet, kuten Jonne Junkkarinen, Matti Minkkinen ja Jami Manninen, ovat suurennuslasin alla heti kauden alusta lähtien.

Myös LASB on kokenut kesän aikana muutoksia – suurimpana juuri Perttu Koljosen siirtyminen Hirvipaitaan. LASBin ryhmästä löytyy kuitenkin nuoruuden intoa ja taitoa. U23-maajoukkueessakin pyörinyt Tiitus Salokangas tulee merkata omassa päässä tiukasti, sillä paikan tullen hän on tehokas (viime kaudella 25 otteluun 18+18=36). LASBin maalivahtitilanne on vielä tässä vaiheessa kysymysmerkki, sillä ei ole varmuutta pelaako LASBin MVP Santtu Pohjonen vai onko aloittavana Pasi Järvinen. Hän on etenkin Hämeenlinnasta siirtyneille Siproselle ja Kinnuselle tuttu kaveri maalissa.

LASB tulee kohdata kuitenkin ennen kaikkea joukkueena, joka on tehnyt Hirvien pelaamisesta todella vaikeaa viime kausilla. LASB puolustaa vahvasti pallolla ja ilman, ja on ainakin Happeeta vastaan onnistunut iskemään tehokkaasti. Asetelmat illan otteluun ovat hyvin pitkälle samat kuin useammalla aikaisemmalla kerralla: Vaikka helposti Happeen mieltäisi ennakkosuosikiksi otteluun, niin Lahdessa ei mikään ole itsestäänselvää. Voiton eteen tulee antaa kaikkensa ja tämä onkin loistava paikka uudistuneelle Hirvilaumalle näyttää parastaan heti kauden ensimmäisessä ottelussa.

Pelaajakommentit - Perttu Koljonen

"Joo on kyllä todella siistiä päästä heti vanhaan kotiluolaan pelaamaan. Kauden ekassa pelissä muutenkin aina pieni ekstralataus, nyt vielä ekaa kertaa Hirvinuttu päällä ja vanhat pelikaverit vastassa niin saa nähdä monta minuuttia menee ennen ku lähetää isoista ovista😉"

Valmentajan kommentit - Tero Kotilainen

"LASB on ollut vaikea vastustaja meille viime vuosina etenkin Lahdessa. Edellinen voitto Lahdesta taitaa olla niinkin kaukaa kuin 07.10.2018., joten haastajan ja altavastaajan roolista selkeästi lähdetään tänään sarja-avaukseen."

"Oman joukkueen kanssa ollaan jo 6 viikkoa viritelty meidän oman laivan purjeita ja hienoa, että nyt päästään nostamaan ne ylös ja päästään sarja aloittamaan."

"Olotila joukkueessa on hyvä. Realiteetit on tiedossa, minkälainen ilta on luvassa. Luottavainen fiilis joukkueesta, koska uskon, että me ollaan valmiita tähän hetkeen."

Edellinen kohtaaminen: 5.3.2022 Happee – LASB 4-5
Sijoitus F-Liigassa (2021-22): LASB 10. (7-1-3-15). Happee 5. (15-2-3-6)
Parhaat pistemiehet viime kaudelta: LASB, Tiitus Salokangas (26. 18+18=36). Happee, Jami Manninen (26. 21+17=38)

Otteluennakon tarjoaa: HimosLomat
Kuva: Anssi Koskinen

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ