Happee Miehet, Salibandyliiga Playoffs

Happee - Classic  4 - 6

Jyväskylän Monitoimitalo

Happeen finaalipaikka jäi haaveeksi

Happee ja Classic urakoivat lauantaina Monitoimitalolla ottelusarjan neljännen kamppailun. Runkosarjavoittaja Classic päihitti hirvilauman myös tällä kertaa ja eteni Superfinaaliin.

Happee pelasi lauantaina välieräsarjan parhaan pelinsä, mutta sekään ei riittänyt voittoon asti. Hirvilauma oli hyvin hereillä heti pelin alussa, eikä vastustajaa päästetty heti karkumatkalle aiempien otteluiden tapaan. Classicin Sami Johansson iski illan avausmaalin erän puolivälin jälkeen, mutta hirvien Niko Ilmonen laukoi pelin tasoihin hetkeä myöhemmin. Vierailijat onnistuivat vielä ylivoimalla hetki ennen erän päätöstä, joten tauolle lähdettiin Happeen lievästä hallinnasta huolimatta 1-2 vierasjohdossa.

Toinen erä sai hirvilauman kannalta ikävän startin, kun tamperelaisten kapteeni Jussi Pihan lähettämä pallo kimposi maalinedustalla Happee-puolustuksesta ohi hölmistyneen hirvivahti Tuomas Turusen. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu, vaan Jonne Junkkarisen lyöntilaukaus toi pian Happeen takaisin maalin päähän. 2-3 tilanteessa Happeelle tuli pelissä pieni suvantovaihe, mutta Turunen piti hirvet mukana pelissä loistavilla torjunnoillaan. Erän lopussa Happee hyödynsi puolestaan oman etsikkoaikansa, kun Paul Kotilainen pääsi huudattamaan kotiyleisöä lapioimalla pelin tasoihin ylivoimalla.

Kolmannen erän alussa Peter Kotilainen komennettiin jäähypenkille istumaan kaksiminuuttista vaarallisesta pelistä, eikä Classic jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Sami Johanssonin painavalla ylänurkkalaukauksella tamperelaiset siirtyivät jälleen kuskin paikalle. Kun vielä vajaan kymmenen minuutin sisään Mikko Leikkanen ja Eemeli Salin lisäsivät Classicin johtoa, alkoi tilanne näyttää Happeen kannalta tukalalta. Hirvikapteeni Petri Kauko kavensi lukemat tilanteeseen 4-6, mutta kotijoukkueen lopun hurjasta rynnistyksestä huolimatta lisäosumia ei enää nähty.

Näin ollen Classic korjasi pelin nimiinsä lukemin 4-6 ja koko ottelusarjan voitoin 4-0. Paremmasta joukkueesta ei tässä välieräsarjassa jäänyt epäselvyyttä, sillä sen verran vahvasti tamperelaiset esiintyivät jokaisessa kamppailussa. Happeen kohtalona on siten pelata pronssiottelussa myöhemmin selviävänä ajankohtana.

Lauantain välierä oli myös Happeen pitkäaikaisen päävalmentajan Seppo Pulkkisen viimeinen koitos kotiyleisön edessä. Mies jättikin ottelun jälkeen tunteikkaat jäähyväiset hirviteatterin yleisön osoittaessa suosiotaan seisaaltaan. Lehdistötilaisuudessa Pulkkinen muistutti, että kausi on vielä kesken ja pronssimitalistakin pelaaminen merkittävä asia.

- Ei tässä lopulta ollut kahta sanaa paremmasta joukkueesta. Ei edes johdettu peliä kertaakaan koko sarjan aikana, joten hyvälle joukkueelle hävittiin. Kausi on kuitenkin kesken ja mitä enemmän tulee ikää sekä vuosia mittariin, sitä suurempaan arvoon se SM-mitali nousee. Niin harvinaista herkkua se on, että aivan varmasti pronssista taistelemme kynsin ja hampain. Ensi viikolla aloitetaan valmistautuminen pronssipeliä kohti, Pulkkinen päätti.

Pronssiottelu pelataan joko EräViikinkejä tai SPV:tä vastaan vieraskentällä. Ajankohta selviää edellämainittujen joukkueiden välieräsarjan ratkeamisen jälkeen. Lauantain ottelu oli hirvilauman kauden viimeinen kotiottelu, joten on nyt on aika kiittää pudotuspeleissäkin omiaan mahtavasti kannustanutta kotiyleisöä. Kiitos, ilman teitä ei olisi hirviteatteria!