Hirviliigan voittajat
Julkaistu: 07.05.2018 00.00

Hirviliigan kevätkauden 2018 hieno finaali-sunnuntai on pelattu ja voittajajoukkueet ovat selvillä.

Heti ensimmäinen välierä LiPaSu:n ja JSK:n välillä osoitti, että hienoa päivää lähdetään pelaamaan. Nuori Jimi Ahonen aloitti maalinteon ja JSK avasi päivän maalihanat, kun vain puoli minuuttia oli pelattu. Tiukan pelin ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 3-3 tasatilanteessa. Toisessa erässä tehtiin kolme maalia ja toinen erätauko vietettiin JSK:n 4-5 johtitilanteessa. Kolmas erä oli jälleen hienoa ja tiukkaa salibandya. Kolmannen erän viimeisillä minuuteilla LiPaSu pääsi kahden maalin johtoon 7-5. JSK:n raivoisan takaa-ajon keskellä LiPaSu käytti aikalisänsä. Minuutti tämän jälkeen JSK pääsi kuitenkin maalin päähän. JSK otti aikalisän ja Jimi Ahonen teki tasoitusmaalin 7-7, kun oltiin jo tehokkaalla peliajalla. LiPaSu kuittasi tämän kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa. Puolitoista minuuttia ennen loppua LiPaSu:lle tuomittiin kahden minuutin rangaistus, mutta JSK ei onnistunut enää ylivoimalla tasoittamaan peliä. LiPaSu siis ensimmäisestä välierästä Harrasteen finaaliin.

Harrasteen toiseen välierään SC Rystyläissy oli saanut koko lailla parhaan rosterinsa. Silti UPM pelasi hienon ottelun ja varsinkin ottelun alku oli hyvin tasainen. Ensimmäinen erä päättyi SC Rystyläissyn 5-3 johdossa. Toisessa ja kolmannesa erässä Rystyläissyn pallotaiturit pääsivät vaihtiin ja siihen UPM:llä ei vain ollut lääkkeitä. SC Rystyläissy siis finaaliin LiPaSu:a vastaan tästä välierästä numeroin 16-4.

SC Rystyläissy

Kilpasarjan ensimmäisessä välierässä mittelivät FC Lahjattomat ja kauden loppua kohti peliään parantanut Banana Boys. Vaikka tutkapari Karanta-Kalapudas ei tähän peliin löytänytkään toisiaan ihan samalla tavalla kuin parhaissa peleissään, teki Eetu Kalapudas välierään vastustamattomat 3+2 tehot. Ja ratkaisuvoimaa löytyi koko Banana Boysin leveydeltä. FC Lahjattomat onnistui kyllä luomaan tuttuun tapaan vaarallisia tilanteita, mutta viimeistely ei tänään onnistunut aivan Lahjattomien malliin ja kun Banana Boysien joukkuepuolustus ja maalivahtipeli onnistuivat juuri oikeassa pelissä, selviytyi Banana Boys kilpasarjan finaaliin lopputuloksella 5-9.

Banana Boys

Banana Boysin finaalivastustaja ratkaistiin SC Falken:in ja ToiRi:n kesken. ToiRi osoitti vaarallisuutensa ja teki ensimmäisen erän maalit. Erätaukosummeri soi lukemissa 0-2 ToiRi:lle. SC Falken tuli päättäväisesti toiseen erään ja avasi maalinteon, mutta ToiRi ei tästä hätkähtänyt ja maaleja tehtiin vuorotahtiin. Kun toisessa erässä maalattiin 3-3, olivat kahden erän jälkeen taukolukemat 3-5. Kolmannessa erässä aivan huikean hienon Hirviliigan pelannut ToiRi joutui kuitenkin taipumaan SC Falken:in Hirviliiga-kokemukselle. Tasaisesti maali kerrallaan Falken hivuttautui rinnalle ja ohi. Tiukkaakin tiukemman väännön voittajana SC Falken kilpasarjan finaaliin lopputuloksella 7-5.

Harrastesarjan finaalissa kohtasivat siis SC Rystyläissy ja LiPaSu. LiPaSu jatkoi sitä minkä oli välierässä aloittanut. Taitavaa ja ennen kaikkea huippuhyvää joukkuepeliä. Tiukassa ensimmäisessä erässä maaleja tehtiin vuorotellen ja tauolla tilanne oli 1-2 LiPaSu:lle. LiPaSu puolusti nöyrästi viidellä kenttäpelaajalla ja maalivahdilla ja SC Rystyläissyn taitava pallopeli onnistuttiin pitämään pois kaikkein parhailta maalipaikoilta. Rystyläissyn taitavuus aiheutti LiPaSu:lle vielä kaksi jäähyäkin, mutta maalit menivät toisessa erässä silti LiPaSu:lle 1-4, joten kahden erän jälkeen LiPaSu:lla oli jo 2-6 johto. Heti kolmannen erän alkuun LiPaSu pääsi jo 2-7 johtoon. LiPaSu otti pelin kolmannen kaksiminuuttisen pian maalin jälkeen ja Rystyläissy kavensi ylivoimalla lukemiksi 3-7. LiPaSu:n joukkuehenki ei tästä kuitenkaan horjunut ja kun seuraava maali kirjattiin jälleen LiPaSu:lle, ei Rystyläissy enää pystynyt peliä kääntämään. Rystyläissyn tehopelaajana finaalissa oli Juho Kupla 3+1. Finaalin voitto kuitenkin LiPaSulle lukemin 4-8 ja LiPaSu:n tehopelaajina Niko Repo 3+1 sekä Timo Pietiläinen 2+1. Ennen kaikkea LiPaSu:n finaalipäivän menestys oli kuitenkin koko LiPaSu:n joukkuepelin ansiota.

LiPaSu

Onnittelut harrastesarjan voitosta LiPaSu ja hopeasta SC Rystyläissy !

Mahtava finaali-sunnuntai päättyi kilpasarjan finaaliin SC Falken - Banana Boys. Vuodesta toiseen pienellä rosterilla pelannut SC Falken oli ohentunut entisestään välierässä sattuneiden loukkaantumisten vuoksi ja vanhoja Falkenlaisia oli houkuteltu mukaan kuulemma WhatsAppit laulaen. Falkenin reservit taisivat tällä kertaa koitua Banana Boysin kohtaloksi, sen verran kovia vahvistuksia löytyi vanhoista Falkenilaisista. Joukkue kiskaisi ensimmäiseen erään 3-0 johdon ja toisen erän ajassa 26:04 peli oli jo 6-0. Banana Boys ei kuitenkaan kadottanut peli-iloaan ja 26:38 Boys aloitti maalinteon. Pelin loppupuolella ei Banana Boys jäänyt lainkaan kakkoseksi. Itse asiassa viimeiset minuutit menivät Banana Boysille 4-3. Ottelu ratkesi kuintekin siihen, että Falkenin kovasta rosterista melkein kaikki pelaajat pääsivät pisteille. Kun vielä vahvistuspelaajat Jussi Toivonen kirjasi lukemat 3+0 ja Mikael Määttä pisteet 0+5 ja kun peruskaluston Otto Töytäri kirjasi 2+1 ja Petri "Himonen" 1+1, ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Kilpasarjan voittaja kevätkaudella 2018 on SC Falken finaalituloksella 9-4.