Raportti: Typistyneestä poikien reissusta täydet pisteet
Julkaistu: 16.01.2022 15.28

Nurmon Jymy - Happee 15.1.2022 Nurmon Liikuntahalli, Seinäjoki

Koko viikon poikien reissuun valmistautunut Happeen liigamiehistö lähti lauantaina aamupäivästä kohti Pohjanmaata. Sunnuntain SPV-ottelun siirtymisen johdosta tiedossa oli yhden päivän reissu Nurmoon. Reissusta lähdettiin hakemaan paluuta voittojen tielle, ja tässä tavoitteessa onnistuttiin. Nurmon Jymy tarjosi hyvän vastuksen ja tunteiden kuumenemiseltakaan ei vältytty, kun tärkeistä sarjapisteistä taisteltiin. Valmennus lähti tähän otteluun uusituilla ketjuilla, joista erityisesti Jami Mannisen johtama viisikko oli kovassa iskussa (Salmi-Manninen-Heikkinen-Junkkarinen-Lahti). Myös uudistettu ylivoima oli tehokas ottelun ratkaisuhetkillä. Jopa 13 Happeen pelaajaa pääsi tehopisteiden makuun!

Ensimmäisen erän alku oli perinteiseen tapaan vierasjoukkueelle vaikea. Nurmolaiset puolustivat pallolla vahvasti ja saivat aikaan muutamia hyviä maalipaikkoja. Ensimmäisenä kuparisen rikkoi ajassa 4:03 Eetu Sariola tarkalla laukauksellaan, syöttäjänä Miikka Honkaniemi. Hallinta alkoi siirtyä Hirville ja onnistuneen karvauspelaamisen seurauksena ”Meidän Matti” Minkkinen käytti maailmanluokan laukaustaan ja toi vierasjoukkueen tasoihin ajassa 7:02. Tästä seurasi klassinen maalin jälkeinen vaihto ja Jymyn tähtipelaaja Riku Hakanen vei joukkueensa uudelleen johtoon. Takaisku ei kuitenkaan kauaa hetkauttanut ja loppuerä olikin taattua Hirvirytkettä – Ensiksi Markus Salmi laukoi suoraan Jonne Junkkarisen poikkisyötöstä, sitten Erik Storgårds kanttasi vasemmalta laidalta jonka jälkeen Salmi kävi napauttamassa vielä toisen maalin samalta paikalta. Matu teki kolmannenkin maalin erään, mutta tämä hylättiin Jymyn pelaajan loukkaannuttua ennen maalin syntyä. Pientä ihmetystä tämä tilanne herätti, mutta tärkeintä että Jymyn pelaajalle ei käynyt pahemmin.

Ottelun toinen erä jatkui siitä mihin jäätiinkin ja Roni Laasonen napautti Happeen jo 1-4 johtoon ensimmäisellä minuutilla. Markus Salmi viimeisteli hattutemppunsa ajassa 25:01 Joel Lahden käyttäessä juonikasta pallopelisilmäänsä ja syöttämällä pallon päätylaudan kautta takatolpalla odottaneelle Matulle (ainakin näin Lahi itse kuvaili tilannetta). Eemeli Karjanlahti kaunisteli lukemia Jymyn osalta 2-5:een ajassa 27:32, mutta tästä muutama minuutti myöhemmin Happeen ylivoimalle nostettu Lassi Kotovaara painoi Jami Mannisen poikkarista pelin 2-6:een. Näistä lukemista siirryttiin ottelun toiselle erätauolle.

Kolmas erä tarjosi melkoista ”hurlumhei” salibandya Jymyn nostaessa painetta ja riskitasoja, ja Happeen sortuessa ajoittain pieniin huolimattomuusvirheisiin. Jami Manninen jatkoi tehoiluaan ylivoimalla ajassa 42:00 todellisella tahtomaalilla. Minuutti myöhemmin Kaapo Siekkinen viimeisteli Ilmari Aarelan syötöstä kauden seitsemännen osumansa vastahyökkäyksestä. Ajassa 45:48 Riku Hakanen tarjoili kotiyleisölle herkkua upealla soolomaalillaan alivoimalla, siirretyn rangaistuksen aikana. Jymy pyrki ottamaaan peliä haltuunsa, mutta Happee näytti osaavansa johtoasemassa pelaamisen. Matu viimeisteli illan neljännen osumansa tyhjään maaliin Juuso Heikkisen syötöstä. Vielä 4 sekuntia ennen loppua Jymy sai kavennettua 5-10 maalin edustalta, mutta se oli laiha lohtu kotijoukkueelle. Taululla 5-10 ja Happeen toinen voitto Jymystä tällä kaudella ei myöskään jättänyt epäselvyyksiä. Vahva esitys Hirviltä ja vuoden ensimmäinen voitto on tosiasia.