Ennakko: Ryöstöretkelle Lahteen
MIEHET F-LIIGAJulkaistu: 11.11.2021 16.49

Ennakko: Ryöstöretkelle Lahteen

Viime kaudella historiallisen pudotuspelipaikan saavuttanut LASB on yskähdellyt alkukaudesta ja lahtelaiset ovatkin pudonneet jo 7 pisteen päähän pudotuspelipaikasta heti alkukaudesta. Joukkue rämpii tällä hetkellä 7 ottelun tappioputkessa ja on onnistunut voittamaan 10 ottelustaan ainoastaan Tiikerit ja Steelersin.

LASB on tunnettu joukkueena, joka pyrkii pysymään pallossa ja sitä kautta minimoimaan vastustajan maalipaikat. Tälläkin kaudella lahtelaiset ovat päästäneet omiin ainoastaan 60 maalia, eli 6 maalia keskimäärin ottelussa. Se on viiden häntäpään joukkueen keskuudessa selkeästi vähiten. Tästä on osittain kiittäminen myös maalivahti Santeri Pohjosta, joka on ollut jälleen hyvä LASBin maalilla. Näin ollen tehottomuus on suurin ongelma siihen, miksi LASB on pelejään hävinnyt alkukaudesta niin paljon.

Hirville LASB on puolestaan ollut haastava vastustaja. Viime kauden kohtaamisista Happee voitti kotonaan jatkoilla ja LASB vei kotonaan maalilla. Läpihuutojuttua ei siis ole lauantai-illan pelistä tulossa, vaikka sarjataulukon perusteella näin voisikin päätellä. LASBin pistekärkenä tällä kaudella on häärinyt edellisen kauden tapaan Perttu Koljonen, 10 ottelussa tehot 5+9=14. Tulitukea on antanut läpimurtokauttaan pelaava 18-vuotias Tiitus Salokangas, 10 ottelua ja tehot 7+6=13.

LASBilla on kahden pelin viikonvaihde, kun he vierailevat Indiansin luona ensiksi perjantaina. Happee puolestaan pelasi viime viikonloppuna tuplapelit, kun ensiksi kaatui Hirviteatterissa Indians ja sunnuntaina käytiin Suomen Cup -ryöstöretkellä Joensuussa. Ennakkoasetelmat ovat Happeen puolella, mutta Lahti on yllätyksellinen paikka.

Pelaajakommentit – Peter Kotilainen

- Lahessa ollut aina hemmetin vaikeeta, LASB ollut meille paha vastustaja. Varmasti kova ja vaikea matsi. Tuntuu että Pohjosella on aina hyvä päivä meitä vastaan, täytyy keksiä jotain lääkkeitä häntä vastaan. LASB osaa kääntää hyvin, en tiedä eikö olla oltu tarpeeksi nöyriä heitä vastaan niin he saavat helppoja kääntöjä liikaa.

Valmentajan kommentit – Tero Kotilainen

- Lahti on ollut viime vuosina haastava paikka pelata Hirville. Viime kaudella LASB vei 4-2 pisteet keskinäisissä kohtaamisissa. Helppoa iltaa ei ole tiedossa lauantainakaan, mutta uskon ja luotan, että joukkue tiedostaa tämän. Tavoite on käydä hyvällä joukkuepelillä ryöstämässä kaikki pisteet Jyväskylään.

Edellinen kohtaaminen: 31.10.2020 LASB – Happee 5 - 4
Sijoitus F-liigassa: LASB 10. (2-0-2-6). Happee 2. (7-2-1-1)
Pörssikärjet: LASB, Perttu Koljonen (10. 5+9=14). Happee, Jami Manninen (11. 14+7=21)

Kuva: Esa Jokinen