Happeen Naiset jatkoivat voittojen tiellä kauden toisessa turnauksessa
Julkaistu: 01.11.2021 08.40

Liukastelimme kesärenkailla talvisessa lauantaissa kohti Joutsaa ja kauden toista turnausta. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui MultiAnts, ja pelin henki vaikutti olevan vauhdikkaan rytmin sijaan pallon rauhallinen hautominen ja paikkojen kärsivällisesti kyttääminen. Emme menneet avauserässä itsekään päätylaudasta saakka päälle, sillä vuodenajalle tyypilliseen tapaan olimme tautien, loukkaantumisten ja muiden poisjääntien takia saaneet jalkeille vain kaksi täyttä ketjua.

Ehkä osittain tästä syystä avausmaalia odoteltiin erän puoliväliin saakka. Silloin MultiAnts otti jäähyn maasta pelaamisesta, ja jo edellisessä turnauksessa odottamattoman hyvin paikoilleen loksahtanut ylivoimakoostumus tuotti jälleen tulosta. Palloa toki siirreltiin kehän reunoilla melkein koko kaksiminuuttinen, mutta lopulta Erika sivalsi viivapelotteen paikalta laukauksen, joka pomppi helpottavasti maaliviivan yli.

Paria minuuttia myöhemmin Hanna V. tuplasi johtomme kauden avausosumallaan rynnimällä ennakkoluulottomasti laidasta maalille ja viimeistelemällä takanurkkaan. ”Mandariinimehu”-ketjuksi ristitty hyökkäyskolmikko, jonka Hannan lisäksi muodostivat Siiri J. ja Miia, kantoi muutenkin joukkuetta pitkät pätkät MultiAntsia vastaan toisen vitjan hakiessa hieman peliään, antoi painetta vastustajan päätyyn, sai pakkiensa säestyksellä aikaan pitkiä pyörityksiä ja haki ennakkoluulottomasti maalipaikkoja.

Heti kakkoserän alkajaisiksi myös toinen ketju pääsi maalinmakuun, kun irtopallo kulmasta palautettiin viivaan, josta Mari laukoi hyvän maskin takaa tilanteeksi jo 0–3. Tämä jäi toisen erän ainoaksi tilastomerkinnäksi, vaikka molemmilla joukkueilla oli tontteja lisäosumille ja mukaan mahtui myös rikkeitä ja rajunkin näköisiä taklauksia. Kylmintä kyytiä puolustuksessa tarjoili Siiri H., joka ajeli MultiAntsin kaverin päädyssä suoraan laidan yli, mutta tuomarilinja oli salliva molempiin suuntiin, ja kolmanteen erään lähdettiin turvallisen tuntuisessa kolmen maalin johdossa.

Turvantuntu rakoili heti, kun päätöserä alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla. MultiAnts oli selvästi päättänyt lähteä aggressiivisesti takaa-ajoon, ja heti ensimmäisessä vaihdossa tuli kanttivedosta 1–3-kavennus kolmen pelaajan estelyistä huolimatta. Hetken helpotusta toi minuutin kuluttua ottelun komein osuma, kun Siiri ”Juice” Jussila jätti vastustajat vaihtopenkkiä myöten katselemaan peräänsä suu auki tavaramerkkimäisellä spin-aroundilla ja laukoi pallon varmasti ohi jähmettyneen maalivahdin.

1–4-tilanne kesti jälleen vain minuutin, minkä jälkeen valitettava merkkausvirhe omassa päädyssä päästi MultiAntsin tuikkaamaan maalinedustalta toisen osumansa. 2–4-tilanteessa maalien takominen loppui, ja tyydyimme varjelemaan johtoamme ja kuluttamaan minuutteja loppusummeriin saakka. MultiAnts sai vielä muutaman kavennuspaikan, mutta hyvät peitot, syötönkatkot ja Suskin reaktiopelastukset takasivat sen, että mitään suurta paniikkia ei päässyt syntymään.

Voitto ei ollut kauden vakuuttavin, mutta toi saman verran sarjapisteitä kuin suurimmatkin murskajaiset, ja loppupeleissä vain sillä oli merkitystä.

Toisessa ottelussa vastustajaksi asettui Valo, ja olisi aikamoista vähättelyä sanoa, että homma lähti hiukan rivakammin käyntiin kuin edellisessä pelissä. Kelloon ehti nimittäin kertyä vain 18 sekuntia, kun Ida nappasi allekirjoittaneen keskisektorille tulleen syötön kiinni ja tempaisi sen vastustamattomasti yläkulmaan. Puolentoista minuutin kohdalla Veera, jota sekä valmennus että joukkuetoverit olivat jo kauan kieltäneet pihtaamasta laadukasta vetoaan, uskoi lopulta ja laukaisi pienestä kulmasta tilanteeksi jo 2–0.

Siinä missä otteluiden alut ovat joskus olleet joukkueellemme nihkeitä ja käynnistyminen on ottanut aikansa, tällä kertaa laitettiin heti avauserässä täysi mylly päälle eikä annettu vastustajalle mahdollisuutta päästä peliin mukaan. Viiden minuutin jälkeen Siiri J. laukoi Erikan tarjoilusta tyylikkäällä kaukolaukauksella 3–0 ja kymmenen minuutin kohdilla Ida ohjasi päivän toisellaan 4–0 takatolpilta allekirjoittaneen pohjustuksen päätteeksi.

Toisessa erässä maalihanat menivät hetkeksi kiinni, ja Valo pyrki selvästi antamaan pakeillemme enemmän painetta. Karvauksen läpi päästiin kuitenkin toistuvasti hyvillä avauskuvioilla ja ottelu pysyi lähes täysin kontrollissamme. Yksi maalikin ottelun toisen viisitoistaminuuttisen aikana nähtiin, kun allekirjoittanut karkasi Idan pystysyötön myötä puolittaiseen läpiajoon ja viimeisteli vastaan heittäytyvän maalivahdin ohi 5–0. Valo haki kiivaasti myös omaa onnistumistaan, mutta ei päässyt lähemmäs kuin maalin katolle, jonne pallo leijui kuin hidastetussa elokuvassa pienen maalialueella tapahtuneen kaaoksen seurauksena.

Vastustaja kuitenkin rohkaistui selvästi saatuaan aikaan muutaman läheltä piti-tilanteen, ja tuli kolmanteen erään vahvana aikomuksenaan saada kuparinen rikki. Tämä kuitenkin avasi meille enemmän tilaa nopeisiin pelinkääntöihin ja vastaiskuihin, minkä seurauksena maalihanat aukesivat jälleen. Heti erän alkajaisiksi Veera ehti ensimmäisenä Valon maalin edustalle pomppimaan jääneeseen irtopalloon ja siirsi sen rauhallisesti ja hätiköimättä verkkoon. 6–0.

Kaksi minuuttia myöhemmin Ida sai hattutemppunsa täyteen tykittämällä nopean keskialueelta käynnistyneen suunnanvaihdon päätteeksi jälleen millintarkasti yläpesään. 7–0.

Valo-ottelusta voidaan käyttää myös nimeä ”Porilaisen paluu”, sillä Ida, joka oli jäänyt ensimmäisessä ottelussa maaleitta, otti vahingon takaisin korkojen kera ja viimeisteli vielä vastahyökkäyksen päätteeksi päivän neljännen täysosumansa maalivahdin längistä ja loppulukemiksi 8–0.

Lisäosumia ei enää nähty, vaikka saimme kokeilla ottelun loppupuolella vielä kertaalleen ylivoimaamme. Tällä kertaa pyöritys ja muutamat laukaisuyritykset eivät kuitenkaan tuottaneet toivottua tulosta, mutta eihän sitä nyt joka kerta voikaan onnistua. Myös Valo haki loppuun saakka raivoisasti maalia, mutta Suski piti kauden toisesta nollapelistään kiinni vielä raivokkaammin, ja päätössummeri keskeytti puolustuspäätyymme syntyneen pienimuotoisen pyörityksen juuri sopivalla hetkellä.

Kahden voiton, tällaisten maalijuhlien ja ennen kaikkea hyvin laajan onnistujarintaman jälkeen ei voi olla muuta kuin tyytyväinen ja odottaa seuraavaa turnauspäivää luottavaisella innolla. Seuraavan kerran pelaamme kotimaisemissa Jyväskylän monitoimitalolla 13.11.