13.00
Happee Naiset, Naisten II divisioona

Happee - MIG  2 - 5

Nummikeskus

MIG parempi kauden avausottelussa lukemin 2-5 – vastustajan ylivoima rankaisi armottomasti

Kausi 2019–20 polkaistiin Happeen naisten osalta käyntiin sunnuntaina Hämeenlinnan Nummikeskuksessa, joskin uudistuneen sarjajärjestelmän ansiosta lohkon avauspelit oli pelattu jo edellisenä päivänä. Vastaan kauden avauspelissä asettui edellisiltä kausilta jo hyvin tutuksi tullut MIG, jonka kanssa ottelut olivat aiemmin tupanneet olemaan paitsi tiukkoja, myös tapahtumarikkaita.

Tällä kertaa ottelun kulku oli siis verrattain normaali, sillä pöytäkirjaan merkittiin vain maaleja sekä tavallisia kahden minuutin jäähyjä (jotka olivat, kuten myöhemmin selviää, aika lailla päivän teema). Ensimmäiset minuutit lupailivat vielä hyvää, sillä MIG karvasi odotettua matalammalta, joten saimme ottaa pelin tempoa haltuun ja rakennella hyökkäyksiä välillä jopa rauhassa. Kun vielä kolmen minuutin kohdalla vastustaja otti mailaanlyönnistä jäähyn, asiat näyttivät suorastaan lupaavilta.

Ylivoimakuviot ovat kuitenkin joukkueella niin sanotusti vielä työn alla, eikä kahden minuutin myllytys tuottanut sen vaarallisempia maalipaikkoja. Lähestulkoon heti täysinumeroiseksi palattuaan MIG sai vuorostaan oman mahdollisuutensa, kun Ansku lähti arpapelinomaisesti istumaan tilanteesta, jossa ainakin neljä eri pelaajaa oli hakannut mailaa. Heti kävi selväksi, että MIG:in ylivoimapeli on paljon hiotumpaa, ja saumaton pyöritys pakotti alivoimanelikkomme koko ajan ahtaamalle. Vaikka MIG menetti pienen kellosekoilun vuoksi ylivoimastaan melkein puoli minuuttia, sai se johtomaalin vain pari sekuntia ennen jäähyn päättymistä, kun nopean kulmavaparikuvion seurauksena lähtenyt laukaus painui vastustamattomasti takayläkulmaan.

Tämän jälkeen ote pelistä herpaantui, kun MIG alkoi painaa lujemmin päälle ja sai meidät toistuvasti helisemään omassa päädyssä. 0-2-osuma seurasi vain paria minuuttia myöhemmin, ja kun Salla lähti seuraavalle jäähylle mailan painamisesta, alivoima painettiin ahtaalle ja lopulta repaleisen muodostelman sallimasta tilasta MIG pääsi rokottamaan erätaukotilanteeksi jo 0-3.

Toiseen erään saapui taistelemaan herännyt Happee, ja viilaukset hyökkäysketjuihin toivat myös vastustajan päätyyn kaivattua aggressiivisuutta. Myös MIG:in puolustus alkoi osoittaa paineen alla hermostuneisuutta, ja monien ”vähältä piti”-tilanteiden jälkeen se näkyi myös tulostaululla: Ansku toimitti pelivälineen maalille ja Nea pääsi ohjaamaan paluupallosta 1-3-kavennuksen. Jahtasimme tämän jälkeen kiivaasti lisäosumaa, joka olisi tuonut meidät jo maalin päähän, mutta lukuisista hyvistä paikoista huolimatta viimeinen silaus viimeistelyistä jäi uupumaan. Sallan upeaa, yläriman alaosasta takaisin kimmonnutta kutia lähemmäs emme päässeet.

Kolmas erä alkoi huonoimmalla mahdollisella tavalla, kun vain 30 sekunnin pelin jälkeen vastustaja pääsi luvattoman helposti ajamaan laidasta maalille ja viimeistelemään etukulmasta 1-4-osuman. Peli aukesi loppua kohden yhä enemmän, kun jouduimme hakemaan kavennuksia suuremmalla riskillä ja MIG sai vastaavasti sen seurauksena enemmän tilaa omille hyökkäyksilleen. Emppu piti maalissa lukemia kohtuullisina useilla loistotorjunnoilla.

Viisi minuuttia ennen loppua Eve sai pelin mystisimmän jäähyn, johon kukaan ei vielä myöhemmin videolta katsoessaankaan osannut sanoa syytä, mutta josta MIG yhtä kaikki rankaisi yhtä kylmästi kuin kahdesta edellisestäkin. 1-5-lukemissa heitimme vielä kerran kaiken vastustajan päätyyn, missä Linda sai hankittua itselleen oivallisella pyörähdysliikkeellä tilaa ja pakotettua maalivahdin torjumaan voimakkaan vedon eteensä. Taiski iski irtopallon verkkoon osapuilleen korvansa korkeudelta, mutta ilo maalista oli niin aitoa ja riehakasta, että tuomarit eivät raaskineet sitä meiltä viedä. Näin ollen ottelu päättyi MIG:in 2-5-voittoon.

Eniten ottelusta jäi harmittamaan pehmeä ensimmäinen erä, jossa vastustaja päästettiin lopulta ratkaisevaksi osoittautuneen karkumatkan päähän. Kaksi muuta erää kuitenkin osoittivat, että pystyimme viidellä viittä vastaan tekemään kamppailusta tasaisen. Myöskään alivoima ei pitänyt tässä pelissä yhtä rautaisesti kuin mihin menneillä kausilla on totuttu, mutta tämä asia korjaantui jo heti seuraavassa ottelussa Gunnersia vastaan.

Tilastot

2 - 5

MIG
0 - 31 - 01 - 2
5'Jäähy: 2minKärkelä Anmariia
11'Jäähy: 2minHiltunen Salla
26'MaaliVihreäsaari Nea-Leena
26'MaalisyöttöKärkelä Anmariia
40'Jäähy: 2minVuorma Eveliina
42'MaaliMitronen Taija
42'MaalisyöttöLatio Linda