Happee Naiset, N2D

Happee Naiset - PaPo  1 - 3

Spiral Halli

Happeen Naiset taipuivat vaikeissa olosuhteissa SBT PaPolle 3-1

Tampereelle lähdettiin huomattavasti pienemmällä kokoonpanolla kuin mihin aikaisemmissa turnauksissa oli totuttu. Ennalta tiedossa olleiden poissaolojen lisäksi tapahtui useita viimehetken poisjääntejä, mutta ”Määrä korvaa laadun”, kuten kapteenimme Hanna kannustavasti totesi, kun juuri ja juuri kaksi kentällistä pelaajia oli istuutunut bussiin. Allekirjoittanut kehui olevansa yksi niitä harvoja, jolla ei ollut edes minkäänlaista kipua tai vaivaa, ja sehän kyllä kannatti.

Emma ja Netta liittyivät vahvuuteen vielä paikan päällä, ja päivän ensimmäinen ottelu SBT PaPoa vastaan käynnistyi kahdella täydellä ketjulla ja parilla varapelaajalla. Olimme voittaneet aiemman keskinäisen kohtaamisen 4-2, mutta vastustajan kausi oli ollut nousujohteinen ja tuon tappion jälkeen he olivat kivunneet jo lohkon kolmossijalle. Vaikea ottelu oli odotettavissa, ja sellainen myös saatiin.

PaPo lähti peliin alusta saakka kovalla temmolla ja halusi selvästi hallita palloa pitkissä jaksoissa. Teimme tästä heille etenkin ensimmäisessä erässä liian helppoa luopumalla pallosta kevyesti ja hätäilemällä ratkaisujemme kanssa. Saimme kuitenkin pidettyä PaPon poissa vaarallisimmilta maalintekopaikoilta, joskaan tämä ei estänyt heitä siirtymästä johtoon viiden minuutin pelin jälkeen, kun kolme 50/50-pomppupalloa putkeen putosi täydellisesti vastustajan lapaan ja lopulta maalinedustalle sudittavaksi sisään.

Allekirjoittaneen pohjelihas revähti toisessa tai kolmannessa vaihdossa, ja pelaava kokoonpano kapeni entisestään. Tämä aiheutti myös kohtalokasta hämmennystä vaihtopenkillä, ja lopulta tuloksena oli kahden minuutin jäähy väärästä vaihdosta. Alivoimamme kuitenkin kesti jälleen rautaisesti, ja hetken aikaa luulimme myös tasoittaneemme pelin, kun Teija reagoi loistavasti maalinedustalle jääneeseen irtopalloon ja survoi sen verkkoon. Tämän jälkeen Teija kuitenkin tuupattiin kumoon maalivahdinalueelle, mistä tuomari sai loistavan tekosyyn maalin hylkäämiseen. Näin ollen Teijan debyyttimaali hirvipaidassa riistettiin pois, ja tämä oli myös kyseisen tuomarin ainoa vihellys koko ottelussa. Lopun aikaa katse suuntautui seinille ja kentällä sai hakata mailaa aivan miten mieli.

Toisessa erässä tulimme kuitenkin tasoihin niin tyylikkäästi, ettei kukaan voinut keksiä vastalauseita. Even pudotus viivaan vapaaksi unohtuneelle Veeralle yllätti poikittaisyöttöä odottaneen PaPo-puolustuksen ja upea, millintarkka laukaus yläkulmaan osoitti, että Veera osaa paljon muutakin kuin laulaa. 1-1-tilanne ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun muutamaa minuuttia myöhemmin mailat putoilivat puolustuksessa pahimmalla mahdollisella hetkellä ja vastustaja käytti syntyneen tilan armotta hyväkseen. Toiselle erätauolle lähdettiin PaPon 1-2-johdossa ja vaikka meillä oli ollut omat tonttimme, myös kaveri oli kolisuttanut tolppaa ja ylärimaa useampaan otteeseen.

Kolmas erä oli vaikea. Yritimme pitää palloa ja saada pelin painopistettä PaPon päätyyn, mutta joka toisen vaihdon pelaaminen uuvutti ja jatkuvat mailaanlyönnit sekä tuomarien täysi epäkiinnostus niihin puuttumiseen turhautti. PaPo näytti alati vaaralliselta omissa hyökkäyksissään, ja vaikka Hanna otti monta loistopelastusta, lopulta yksi kaukaa tullut veto kimposi torjunnan kautta verkkoon. Joukkueen kunniaksi on sanottava, että 1-3-tilanteessa saimme vielä ottelun parhaan taistelurupeaman käyntiin, ja viimeinen viisi minuuttia pelattiin vain yhtä päätyä. Haimme rohkeasti kavennusta kuudella kenttäpelaajalla, ja loimme ylivoimalla monta hyvää tilannetta, mutta PaPon maalivahti otti loppuhetkillä isoa roolia vesittämällä vastaantuloillaan usean viimeistely-yrityksen. Tappiota ja loppulukemia ei voi loppujen lopuksi pitää epäoikeudenmukaisina, mutta tapa, jolla ne tulivat, oli vaikea niellä. PaPo pelasi fiksusti pakottaen pienen kokoonpanomme kovaan tempoon ja oli selkeästi meitä valmiimpi alusta saakka. Kun siihen lisättiin pieni epäonni jokaisessa takaiskumaalissa ja täysi säännöttömyys, joka kentällä paikoitellen vallitsi, olisi tästä pelistä ollut hyvin hankala saada tulosta parempanakin päivänä.

1 - 3

PaPo
0 - 11 - 10 - 1
20'MaaliTukia Veera
20'MaalisyöttöKirmanen Eve