Runkosarjan viimeinen vierasottelu - Suunnaksi Mosahalli
Julkaistu: 07.02.2018 00.00

Runkosarjan viimeinen vierasottelu - Suunnaksi Mosahalli

Happee C2 Musta pudospelipaikan metsästys jatkuu tulevana lauantaina Helsingin Mosahallilla, kun Klo 12.30 alkavassa ottelussa vastaan asettuu lohkokakkosena majaileva, oman PlayOffs paikkansa jo varmistanut EräViikingit. Kysessä on myös meidän tämän kauden runkosarjan viimeinen vierasottelu, sillä viimeiset neljä otteluamme Kooveeta, SC Classicia, Pelicans SB:tä ja Karhuja vastaan mitellään kotimaisemissa!

Lauantain pelipaikkamme Mosahallihan tunnettiin aikaisemmin legendaarisen Tapanilan Erän kotiluolana, missä siis myös miesten edustusjoukkue kotiottelunsa pelasi. Valitettavastihan nuo ajat ovat takanapäin eikä Tapanilan Erä esiinny salibandypiireissä enää kuin "Ennen oli kaikki paremmin"- kahvipöytäkeskusteluissa ja pääkallo.fi kommenttipalstojen muisteluissa (ennen kuin ne siis aina suljetaan kun joku hessu ei osaa kirjoittaa asiallisesti. Itsehän pidän aina vakavan ja ehdottoman asiallisen linjan näissä teksteissä. Heti jos löydät asiavirheen, äidinkielen vastaisen ilmaisun tai muuten loukkaavan lausahduksen, niin välitön mielenpahoitus on suotavaa.). Mosahallissahan totuttiin hyvin usein keväisin mestaruuksia juhlimaan, sillä Erän juniorit niittivät menestystä ikäluokasta toiseen vuosi toisensa jälkeen; huhujen mukaanhan "We are the champions"- kappaleen voi edelleen kuulla kaikuna Mosahallin pukukopeissa, vaikkei sitä ole siellä enää hetkeen soiteltu. Mutta tosiaan luojalle kiitos siitä, että tuo jo kuopattu seura ei ollut nimeltään Tapanilan Viikingit; muutenhan meidän tuleva vastuksemme ja tuo "Suomen suurin suviseura, eikun sählyseura" olisi nimeltään ViikingitViikingit. Tai vaihtoehtoisesti jos sarvikypärien seura olisi tunnettu nimellä SalibandySeuraErä (SSE) olisi nykyinen tuotos siis EräErä.

Nyt kun tässä vaiheessa tekstiä EräViikinkien arvovaltaisen nimidelegaation jäsenistä ainakin puolet on mielensä pahoittanut ja puolet Tapanilan väestöstäkin jättänyt jutun lukemisen tähän, niin parempi lopettaa taas vitsailukin tähän pisteeseen. K-Vantaan Aholakin tässä vaiheessa sanoisi, että "Me pyöritetään monen sadantuhannen juttua, ja te tuutte mulle naureskelemaan". Asiallista kieltä; minä olen kuitenkin Törmäsen Antin tavoin kouluja käynyt (en kyllä tiedä kaikesta kaikkea vaikka Antti tietää).

Eikun mites se partiolaisten tervehdys menikään? No ei vaan ;)

Kumpikaan joukkue ei lähde otteluun toistaan paremmista asetelmista, sillä molemmat kärsivät tappion edellisellä kierroksella, kun Happee sai taipua kovassa alkuvuoden vireessä olevalle Tikkurilan Tiikereille ja EräViikingit puolestaan kärsi melko shokeeraavan tappion sarjan hännillä majailleelle, mutta aina yllätysvalmiille Mikkelin Hatsinalle (Hyvä tsemppi Hatsina!). Partioaitan pojat saivat myös edellisenä viikonloppuna Eerikkilässä FBA- tapahtuman yhteydessä todeta Tiikerit vahvemmakseen. EräViikingithän on allekirjoittaneen lyhyellä matikalla varmistanut jo lohkon kakkostilan ja Classicia he eivät kaiken terveen järjen mukaan tule enää saamaan kiinni, kun taas Happee joutuu edelleen kynsin, hampain ja sarvin taistelemaan jokaisesta sarjapisteestä säilyttääkseen mahdollisuutensa Play off- paikkoihin, viimeisestä kahdesta pudotuspelipaikasta kun kamppailevat kahden pisteen sisällä toisistaan (!) majailevat Karhut, Happee, Tiikerit ja Pelicans SB.

Sarjan tilastot ennen lauantain kamppailua voit tarkastella tästä.

Joukkueethan kohtasivat edellisen kerran Joulukuun alussa Vaajakoskella kohtalaisen... Lämpimähkössä ottelussa, jossa celsius asteet saattoivat ajoittain nousta jopa korkeammaksi mitä ne Suomen kesässä nousevat. Tuo pelihän oli melkoisen tiukkaa vääntöä koko 60- minuuttisen ajan, mutta ErVin tehokas ottelun avauskymppi ja sen aikana heidän hankkima 0-3 johto avittivat vierailijat 5-9 voittoon. Tuossa kamppailussa Happee ei valitettavasti ollut vielä valmis kohtaamaan näin huippuluokan joukkuetta, mutta nyt asiat on toisin. ErVin peli on opiskeltu alusta loppuun ja aasta ööhön, ja jokainen peli on katsottua videolta sen verran useasti, että valmennuksen peliviikon yöunet voi laskea yhden käden sormilla.

Viimeksihän Happeeta kurittivat etenkin ErVin jo maankuulut kaksospojat #68 Benjamin Tenhonen ja #70 Daniel Tenhonen. Nämä kaksi pitkänhuiskeaa ja superlahjakasta salibandyjunnua iskivät Happeeta vastaan viimeksi yhteensä tehot 4+3 ja koko kaudella poikien pistesaldot ovat hurjat 21+25=46 Benjaminilla ja 26+18=44 Danielilla; yhteensä siis käsittämättömät 90 tehopistettä! Ja tässä tosiaan vain tämän parin tehot. Tämän lisäksihän joukkueelta löytyy vanha SSV- tutkapari #13 Jasper Björkqvist - #91 Sakari Kataja-Rahko, joka myös mättää pörssejä illasta toiseen. ErVin puolustajat eivät hirveämmin tehoile, mutta heistäkin lienee syytä nostaa esille #56 Tomi Lievo ja #71 Teemu Iivonen. Joukkueen ykkösmaalivahti #66 Arno Aymard on parhaimmillaan ikäluokan ykköstorjujia, mutta viimeaikoina hänelläkin on joukkueen tapaan ollut hieman vaikeita jaksoja peleissä, ja voi olla että ErVi heittääkin Happeeta vastaan maalinsuulle #88 Joel Söderbergin.

Paljon on kuitenkin viime aikoina tehty niin harjoituksissa kuin taustatyössäkin, että nämä edellä mainitut pelaajat eivät enää pääse meitä vastaan rellestämään edellispelin tapaan, vaan sotasuunnitelmat on hiottu siihen kuosiin, että niistä olisi itse Napoleonkin kateellinen.

Ottelun Seuraa Häntä- pelaajat:

#34 Juho Niittynen, Happee

Happeen yksi kauden parhaista puolustuspään pelaajista on ollut ykköspakkiparissa usein Heiskan parina luutinut Juho. Puolustusalueella Juho on ihan kuin muutkin puolustajamme, uhrautuva ja fyysinen. Mutta pallon saatuaan Juho voi tehdä kentällä todellisia ihmeitä sille päälle sattuessaan; hän on jalalla joukkueen nopein pelaaja ja pystyy nostamaan jopa alimpana pelaajana pallon salaman nopeasti vastustajan maalille. Myös pallottomana Juho on kentällä todella vaarallinen pelaaja, sillä hän haistaa hyvin paikat tehdä viivasta salamannopeita nousuja maalille. Ja kuten kovalle pakille tunnuksenomaista, Juholta löytyy myös todella laadukas laukaus, mutta hän on vielä ainakin toistaiseksi antanut ykköskentässä maalintekovastuun muille. Ehkäpä lauantaina helähtäisi taas... Knoppitietona muuten vielä, että Juhohan on niitä harvoja joukkueen pelaajia, jotka ovat edustaneet Happeeta koko salibandyuransa ajan!

#91 Sakari Kataja-Rahko, EräViikingit

Moni EräViikinkien pelin nähnyt saattaa muistaa joukkueesta vain Super-Kaksoset, mutta allekirjoittaneen mielestä vähintään yhtä suuri tähti on joukkueen kakkoskenttää johtava Kataja-Rahko, joka joukkueiden edellisessäkin kohtaamisessa hirviä pariin otteeseen kuritti. Hän nousi pääkaupunkiseudun sählykansan tietouteen jo pikkujunnuna, kun hän ihastutti vielä silloisen SSV:n 03- joukkueen paidassa; tuo joukkuehan dominoi paikallista reikäpalloskeneä monet vuodet ja taisi niittää menestystä myös Mestareiden Cupissa ja muissa turnauksissa. Kataja-Rahkon johtama ErVin kakkosvitja tehokkaine laitureineen on ehdottomasti yksi sarjan parhaista hyökkäyspäässä, eikä todellakaan vähiten sen sentterin takia. Kataja-Rahko on moderni sentteri joka ei ainoastaan tee ympärillään olevista pelaajista parempia, vaan on myös pallottomana hyökkääjänä ehdoton maaitekouhka jatkuvasti hyökkäysalueella. Siitä puhuvat puolestaan myös tehot, kakkosvitjan "Larionov" on tehoillut tämän kauden SM-sarjassa 21+13=34.

Ottelun liveseurantaa taas tarjolla Salibandy.fi Tulospalvelussa sekä (toivottavasti, teknologian salliessa) YouTubessa livekuvan muodossa.

Ja lopuksi vielä IltalehtiSanomien asiantuntiJa- tiimin nostamat pelipäivän tärkeät pointit:

Allekirjoittanut palaa penkin taakse ensi kertaa sitten Tammikuun alun; montako huonoa vitsiä päivän aikana kuullaan ja kenen mieli pahoittuu?

Kaunko menee ennen kuin #88 saa viimekertaisen tanssiparinsa lämmöt koholle?

Ja nouseeko koko kamppailun celsius- tasot Kanarian vai Kuusamon loman tasolle?

Muistaako #16, #21 ja #98 omat suojalasit vai meneekö varalasien varalasien varalasit käyttöön?

Jatkaako Tiikeri- pelissä huilannut ja todellinen In-Form pelaaja #5 hurjaa maalitehtailuaan?

Saako taas jokuhirvipaita ottaa pallon talteen avausmaalin kunniaksi?

Saataisko vaihteeksi lajinmukainen tuomarilinja?

Missä me syödään pelin jälkeen?

Lauantaina sitten koko kansa Mosahallin lauteille tai YouTuben ääreen, klo 12.30 eteenpäin tarjolla taattua salibandyviihdettä C2- poikien korkeimmalta sarjatasolta. Kannustetaan yhdessä Hirvet takaisin voittojen tielle ja kohti kevään Play off- unelmaa!

#mosahallirytkettä

- JK -

Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ